Açılışta konuşan okul müdürü Mustafa Koç; “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı gibi önemli bir organizasyonu okulumuzda gerçekleştirmenin öğrencilerilerimizin bilinçlenmesi ve yeteneklerinin keşfedilebilmesi için önemli. Başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere bütün personele özverili çalışmalarından ötürü  teşekkür ederim” dedi.

Fuarın açılışını Kaymakam Deniz Pişkin, Belediyesi Başkanı Kazım Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu birlikte yaptı.
Öğrencilerin el becerileri ve yeteneklerini ortaya koyarak hazırladıkları projeler katılımcılardan büyük ilgi gördü. Fuarı gezen Kaymakam Deniz Pişkin ve protokol üyeleri stantları tek tek gezerek inceledi. Özellikle Ebru ve Ağaç Mimari Stantları ile Öğrencilerin yaptığı çeviri müzik standı Kaymakam Deniz Pişkin’i büyüledi.  Ebru standında Kaymakam Deniz Pişkin resim yaptı.  Ortaya çıkan resme dikkatli gözlerle bakan Kaymakam Deniz Pişkin yaptığına kendisi bile inanamadı.

Fuarın en renkli standı ise müzik standı oldu. Öğrencilerin söylediği parçaları dinleyen protokol üyeleri birlikte tempo tuttu.

Fuarın en dikkat çekici kısmı ise ahşabın mimaride kullanılması oldu. Proje hakkında bilgi alan Kaymakam Deniz Pişkin ilçemizde ahşap sanayiinin çok geliştiğini belirterek, sanayicilere ve işadamlarına çağrıda bulundu. Ahşabın sadece kapı, pencere ve mobilya sektöründe değil mimaride de kullanılmasının ilçemizde ahşap sektöründe gelişimi hızlandıracağını söyledi.  Ahşabın sağlık açışından öneminin her geçen gün fark edildiğinin altını çizen Kaymakam Deniz Pişkin projenin ilçemiz sanayisi açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

10 araştırma projesi olmak üzere toplam 20 projenin sergilendiği Tosya Fen Lisesi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda 22 Danışman Öğretmen ve 60 öğrenci proje çalışmalarında görev aldı.

Fuara Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.    





Editör: TE Bilisim