HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçe merkezinde geçen halk arasında Deli deresi olarak bilinen 5 km uzunluğundaki çayın içinde yapılan betonlama bakım ve onarım sonrası gün içinde çaya gelen sel güzel görüntülere sahne oldu.

2021 yılında başlanan ve Tosya ilçe merkezinden geçen 5 km uzunluğundaki Deli deresine 9 bin m3 hazır beton dökülerek hem gelen sellere karşı yaşanan tehlike ortadan kaldırılmış hem de görüntü olarak şehir estetiğine farklılık kazandırmıştı.

Projenin hayata geçirilmesi sonrası Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yaptığı basın açıklamasında’’Şehrin içerisinden geçmekte olan toplam 5 km uzunluğa sahip Tosya Taşkın Çayı’nın 5 milyon TL ye Tarım Orman Bakanlığı bütçesinden yapıldığını ve Belediye Başkanlığı bütçesinden para çıkmadığını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Devlet Su İşleri Bölge Müdürü İbrahim Bey’e ve ekibine teşekkür eden Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “Tabi bu ihalenin gerçekleşmesinde bu işin yapılmasında çok büyük emek sahibi Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz İbrahim Bey’e, çalışma arkadaşlarına ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Yaklaşık 1 yıldır mücadele ettiğimiz, kendisiyle istişarelerde bulunduğumuz bu çalışmanın bugün meyvesini almanın mutluluğu içerisindeyiz. Devlet Su İşlerimiz bünyesinde yapılacak olan bu çalışmanın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Hak’tan diliyorum’’ yönünde açıklamada bulunmuştu.

O günlerde çalışmaların başlaması ile Deli deresi islah çalışması ilçede iki siyasi parti arasında sen yaptırdın ben yaptırttım tartışmaları na sahne olmuştu.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in basın açıklaması sonrasında o dönem ki AK Parti ilçe başkanı ve teşkilatı projenin hayata geçmesinde en büyük pay sahibi biziz diyerek yapılan çalışmaya sahiplenmişlerdi.

TOSYA'DA 19 MAYIS HEYECANI! TOSYA'DA 19 MAYIS HEYECANI!

Bu gün yağan şiddetli yağmur sonrası çayın içindeki görüntüyü gören vatandaşlar emeği geçen tüm siyasi ve idarecilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim