HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

TOSYA SEBZE PARARI KAVŞAĞINDA KAZA ANI TOSYA SEBZE PARARI KAVŞAĞINDA KAZA ANI

TOSYA BELEDİYESİ TOSTAŞ’IN ARAZİLARİNİ SATIN ALMADI

Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yayın yapan siyaset meydanı program konuğu Milliyetçi Hareket Partisi Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamacçı’nın Tosya Yem ve Gıda Sanayi A.Ş (TOSTAŞ) Arazisinin alımı konusunda yanlış bilgi verdiği ve yanılttığı yönünde suçlamada bulundu.

MHP İLÇE BAŞKANI ARAZİ ALIMLARI DOĞRUDUR

Programda MHP Tosya ilçe başkanı Suat Bazlamacçı Tosya Belediyesinin yatırımları konusunda bilgilendirmede bulunurken ‘’ Tosya Belediyesi yıllar sonra satan değil alan bir belediye olduğunu ve Tosya Yem ve Gıda Sanayi A.Ş (TOSTAŞ) bulunduğu 2 Parsel arazinin bedeli karşılığında alındığını bu yere dev bir spor tesisi yapılacağını ifade etti.

MHP ilçe başkanı bu açıklamaları yaparken AK Parti ilçe başkanı sosyal medya üzerinden programa katılarak MHP ilçe başkanının yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğine vurgu yaparak ‘’2 parsel arazinin alımı yapılmadığını sadece Tosya Yem ve Gıda Sanayi A.Ş (TOSTAŞ) şirket hisselerinin %99 hissesinin alımının yapıldığını %1 hissenin vatandaşın olduğunu ve bu %1 hisse alımı olmadan olmadan bu arazi üzerine yatırım yapılamayacağını’’ söyledi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ART NİYETLİ DAVRANIYOR

MHP ilçe başkanı yorum üzerinden yapılan bu suçlamaya karşı çıkarak AK Parti ilçe başkanın art niyetli olduğunu ‘’herhalde kendi hissesi var ki onun derdinde. Kendisine tavsiyemiz hissesini bu yatırım için belediyeye bağışlasın. Art niyetli davranmasın’’ dedi.

MECLİS KARARI ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medya üzerinden yaşanan tartışma sonrasında www.tosyahaberleri.com haber sitesi araştırmacı gazetecilik sorumluluğunda Tosya Belediye Meclis toplantı tutanağına ulaştı. Aralık 2022 Tosya Belediyesi Meclis toplantısının 109 numaralı kararında İlçenin Yavuz Selim Mahallesinde yer alan 329 Ada 19 ve 28 nolu parsellerin mülkiyetinin Tosya Belediyesi adına alınarak tapu tescilinin yapıldığını cins ve tevhit işlemleri yapılaraktan bu arazi üzerinden Spor Kompleksi yapılacağı kararı alındı.

MACLİS KARARINDA MHP VE AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNİN İMZASI VAR

AK Parti ilçe başkanının programda iddia ettiği Tosya Belediyesinin böyle bir arazi alımı yok dediği her iki parselin kendi meclis üyelerinin de imzası ve bilgisi dahilinde arazi devrinin gerçekleştiği ortaya çıktı.

Siyasi kulislerde AK Parti İlçe başkanının meclis gündeminden uzak olduğu ve AK Partili meclis üyelerinin toplantıdan birkaç gün önce kendilerine verilen toplantı gündem maddelerinin partide gündeme gelmediği konuşuldu.

TAPULARIN HİSSELİ OLABİLECEĞİ İDDİASI

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in yakın zamanda AK Parti ilçe başkanının bu iddiaları karşısında yapacağı basın açıklaması ile Tapu bilgilerini basınla paylaşacağı iddia edildi.

Editör: TE Bilisim