Kastamonu'nun Tosya İlçesinde Kaymakamlık ve Tosya Belediyesi desteğinde Tosya İdman Yurdu Spor Kulübü tarafından U11 Tosya Pirinç Kupası futbol turnuvası düzenlendi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvaya  5’i süper lig takımı Fenerbahçe, Göztepe, Bursaspor, Kasımpaşa, kulüpleri ile Altınordu, Kastamonu Yıldızları SK, Kastamonuspor1966, Çaycuma Gençlerbirliği, Boyabat Çeltikspor, Sakarya Futbol Kulübü U11 takımları ile Tosya İdman Yurdu Spor Kulübü olmak üzere toplam 12 takım katıldı.

Cumartesi günü sabah başlayan maçlar iki gün boyunca devam etti. Turnanın final karşılaşması Fenerbahçe ile Bursaspor arasında oynandı. Akşam saatlerinde yağmur altında oynanan karşılaşma 0-0 berabere biterken uzatmalarda da beraberlik bozulmadı.

Maçın sonucunu penaltı atşları belirledi ve atılan seri penaltı atışlarında Bursaspor Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek Tosya Pirinç Kupasının sahibi oldu.

Kupa töreninde konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, tüm takımlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek pirinç kupasının ilçemizde uzun yıllar devam etmesi ve geleneksel hale gelmesini dilediklerini söyledi.

Kupa töreni turnuvaya katılan takımlara Tosya Pilavı ikramıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim