HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Türkiye Atletizm Federasyonunun 2022 yılı faaliyet programı kapsamında 81 ildeki sporcuların 8 bölge merkezinde yarışacağı U14, U16 ve U18 yaş altı Bölgesel İl İlçe Karmaları Kros Ligi 1. Kademe Bölge Yarışmaları Tosya’da yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonunun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Yarı Final yarışma yeri 3 Aralık 2022 tarihinde Iğdır Siirt-Tosya ve Bursa olarak kros ligi programında yer aldı. Tosya Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak yarışmalara Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Kırıkkale, Kayseri, Yozgat, Tokat, Erzincan, Ankara, Kastamonu Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce, Bolu, Çankırı, Sakarya, Eskişehir, Bilecik illerinden 252 genç sporcu katıldı.

Tosya ilçesi Sapaca Köyünde belirlenen 1,5 km lik kros parkurunda yapılacak olan Yarı Final Müsabakasında U-14 U-16 U-18 kategorilerinde bayan ve erkek sporcular atletizm federasyonu tarafından belirlenen 1,5 km 2 km 2,5 km ve 3 km lik koşular halinde yapıldı. Kategorilerinde ilk 5’e giren Takımlar ve sporcular 17 Aralık tarihinde Sakarya’da yapılacak Final müsabakalarında takım halinde kategorilerinde Türkiye şampiyonu olmak için yarışacaklar.

Bölgesel İl İlçe Karmaları Kros Ligi Yarışmalarını Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Abdullah Yılmaz, Altınok Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Recep Urkuş ve Burak Özdemir sivil toplum kuruluşları ilçe protokolü ve çok sayıda sporsever vatandaş katıldı. Yarışmaların startını Tosya Kaymakamı Suat Hatam verdi.

TOSYASPOR'DA PUAN KAYBI DEVAM EDİYOR TOSYASPOR'DA PUAN KAYBI DEVAM EDİYOR

Editör: TE Bilisim