HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Analiz haberimize başlamadan önce siz okuyucularımızın affına sığınarak manşet haberimize konu olan Sübliminal nedir kısaca açıklamak isteriz

SÜBLİMİNAL NEDİR ?

Günlük yaşamın içerisinde kullanılan fakat genel olarak hakkında yanlış bilgilere sahip olunan bir kavram olan sübliminal mesaj, insan bilincinin farkında olmadan algıladığı ve istemsiz bir şekilde tepki verdiği mesajdır. Sübliminal mesajlarda, bazen olayları ve görselleri insan beyni genel olarak doğrudan algılanamaz ve bu mesajlar ile istemsiz bir şekilde yönlendirilmiş olur manasına gelmektedir.

Geçtiğimiz Cumartesi güne Tosyaspor Futbol takımı ilçe sporunun gelişimi ve başarısı açısından Kastamonu Gazi stadyumunda Ormanspor ile Şampiyonluk maçına çıktı. Maç öncesinde İlçe İdareci ve yöneticileri, sporseverler, taraftarlar ve Tosya Basını adeta bu maça kilitlendi. Maç öncesinde her platformda ve sosyal medya ağlarında Tosyaspor yönetiminin ve futbolcuların yanında olduğunu gösteren, destekleyen mesajlar ve paylaşımlarda bulundular.

Fakat üzülerek takip ettik ki ilçemizin diğer güzide spor kulübü maçtan birkaç gün önce sosyal medya hesabından yaptığı ilginç paylaşımla Sübliminal bir mesaj vermek istedi. Belki amaçları kendi kulüp dinamikleri içinde yaşadıkları yalnızlığı ve sıkıntıları gündeme getirmek olabilirdi. Ancak bizce zamanlaması çok yanlış oldu. İlçenin Cumartesi günü ki şampiyonluk maçına odaklanmışken her yerden destek mesajları yayınlanırken bu mesaj yakışır kalmadı beyler.

Kastamonu 1.Amatör Lig Şampiyonluk maçı cumartesi günü Kastamonu Ormanspor ile Tosyaspor arasında Kastamonu Gazi stadyumunda oynandı ve takımımızın 1-0’lık muhteşem galibiyeti ile sonuçlandı. Uzatmalara giden maç sonrasın Tosyaspor Şampiyonluk kupasını Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in maç öncesinde www.tosyahaberleri.com haber sitemize yaptığı özel açıklamada’’ O Kupa Tosya’ya Gelecek ‘’ dedi ve Kupa Tosya’ya geldi Cumhuriyet meydanında büyük bir coşku içinde kutlandı.

Maç öncesinde olduğu gibi maç sonrasında Tosyaspor’un başarısı yazılı ve görsel basında, sosyal medyada binlerce hesap da kutlama yazıları ve mesajları ile yer aldı. Aradan geçen 4 gün içinde sosyal medya hesaplarından kutlama mesajı yayınlamayan iki farklı hesap dikkatlerden kaçmadı. Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Tosya İdman Yurdu SK. Sosyal medya hesapların dan bir kutlama mesajı yayınlanmadı. Sporseverlerin yakından takip ettiği her iki hesabın biri başarıyı görmemezlikten gelirken diğer sosyal hesap yine sübliminal paylaşımda bulundu.

Takdir ve yorum Tüm Tosya halkının ve sporseverlerin... vesselam.

MAÇ ÖNCESİ

MAÇ SONRASI

Editör: TE Bilisim