Cumartesi günü Tosya İzzet Aksalur Şehir Stadyumunda İneboluspor ile saat 13.30 da karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Orta hakem Pehlül Kılıç Yönetirken yardımcılıklarını Bekir Özcan, Cüneyt Karaman, Zeki Şabanoğlu yaptı.

Temsilcimiz Tosyaspor maçın başından sonuna kadar yağışlı havada 90 dakika mücadele etti. Saha zeminin ağır ve kaygan olması Tosyasporu durduramadı. Maça her zaman olduğu gibi hızlı başlayan temsilcimiz ilk golü zayıf rakibinin karşısında biraz geç buldu. 28. dakikada Tosyaspor oyuncusu Alper Kaleci Murat’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kaptan Selçuk kaleciyi ve topu ağlara göndererek takımın 1-0 öne geçirdi. 
35. dakikada bu kez sağ kanattan yapılan ortada gelişine sert bir vole vuran Sinan Kaymak harika bir gole imza atarak takımını 2-0 öne geçirdi. Rakibini kendi sahasına hapseden temsilcimiz maçı tek kale oynamaya devam ederken 42. dakikada Kaptan Selçuk tekrar sahneye çıktı ve sağ kanattan yapılan ortada harika bir kafa vuruşuyla farkı 3 e çıkardı.



 45. dakikada ceza sahasının hemen dışından karambolde vurduğu topu kalecinin de bakışları arasında topu ağlara göndererek kendisinin 3 takımının 4. golünü attı ve ilk yarıda 3 gol birden atarak Hat-rick yaptı. İlk yarı Tosyaspor’un 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya İkbal, Berkan değişikliği ile başlayan Tosyaspor ikinci yarının başında 48. dakikada savunma ve Kalecinin anlaşmazlığı sonucu araya giren İnebolusporun 3 numaralı oyuncusu Adem topu boş kaleye gönderdi ve durumu 4-1 yaptı. İki değişiklik hakkını daha kullanmak isteyen Tosyaspor da genç yetenekler Berkay ve Sefa oyuna girerken Alper ve Oğuz oyundan çıktı. Bu dakikadan sonra oyunu tamamen kendi kontrolü altına alan temsilcimizde goller arka arkaya geldi. Önce 55. dakikada Tosyasporlu Gani durumu 5-1 yaptı.

Ardından gelişen Tosyaspor atağında Sinan Kaymak ile rakip takım kalecisi Murat çarpıştı ve kaleci kolundan sakatlanarak yerini yedek kaleciye bırakmak zorunda kaldı. Bu dakikadan sonra direnci tamamen kırılan İneboluspor oyunu bıraktı. Perdeyi kapatan isim 70. dakikada oyuna ikinci yarı giren Semih Berkan Zan oldu. Ceza sahasına çalımlarla giren Berkan topu ağlara göndererek durumu 6-1 yaptı ve maçın skorunu ilan etti.



 

Editör: TE Bilisim