Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu 1. Amatör Lig’de mücadele eden Tosya Spor futbolcuları kendi sahalarında oynadıkları ve 8-0 yenildikleri Kastamonu Orman Spor maçı sonrası İsyan etti.

Maç sonrası soyunma odasında kısa bir değerlendirme yapan futbolcular aldıkları farklı yenilgiden ziyade ilçe yetkililerinin ilgisizliğine isyan ederek "Sezon başından bu yana kulüp olarak gerek sakatlıklar gerek maddi imkansızlıklarla kendi içimizde zaten bir mücadele veriyoruz. Bunun üstüne bir de ilçe yetkililerinin ilgisizliği biz gençleri çok üzüyor. Haftalardır biz Tosya’nın öz evlatları ilçemizde amatör sporu ayakta tutmak için mücadele ediyoruz. Ama ne yazık ki ilçemizden hiçbir yetkilisi bu sahaya gelerek ya gençler nasılsınız nasıl gidiyor maçlar diye sormadı. Biz onlardan para da istemiyoruz. Sadece Tosya’da Amatör spora destek olmalarını istiyoruz. İnanın çoğu zaman antrenman yaparken elektrikler kesiliyor ve sahada öylece kalıyoruz’’ dediler.

'Artık art niyet arıyoruz'

Tosya Spor olarak yıllarca bizler Bal ligi olsun Amatör Lig olsun mücadele ettik. Şimdi ise Kastamonu 1.Amatör Ligde sonuncuyuz. Karşılaştığımız rakip ilçe takımlarına bakarsanız hepsi Tosya’dan daha küçük ilçeler ama onlarda ilçe idarecileri takımları ile ilgileniyor. Bizde ise Belediye sadece İdmanyurdu takımına destek veriyor. Biz bu ilçenin öz evlatlarıyız niçin böyle yapılıyor anlamakta zorlanıyoruz.

Editör: TE Bilisim