Tosya Belediye Başkanlığı, Tosyaspor Kulübü ve Tosya Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Özel Yetenek Sınavları hazırlık kursları sona erdi. Bünyesinde POMEM (Polis Meslek Edindirme),PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezleri),PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu),Subaylık,Astsubaylık,Uzman Çavuşluk,Bekçilik,Güven Masası,BESYO,Spor Liseleri,Orman Muhafaza Memuru gibi bir çok kategoride parkur hazırlık kursları barındırmaktaydı.

Tamamen ücretsiz olan kursların antrenörlüğünü Cengiz Kasap yaptı.Cengiz Kasap biz Tosyaspor kulübü olarak çocuklarımıza gençlerimize kulüp bazında Futbol,Hentbol ve Basketbol spor dallarında hizmet veriyoruz.  Amacımız çocuklarımız ve gençlerimiz olduğundan yetenek sınav parkurlarımızla da çocuıklarımızın gençlerimizin yanında olalım istedik.Bu hizmetler karşısında da herhangi bir ücret talebinde bulunmadık. Sağolsun ilk özel yetenek sınav parkurları fikrimizi açtığımızda Belediye Başkanımız Sayın Volkan Kavaklıgil  Fotoselli Kronometre yardımında bulundu. Birebir parkurumuzu hazırladık devam ederken ilçe Kaymakamı Ağırlık Çantası yardımında bulundu.

Çalışmalarımız her ayrı branşta birebir parkur kurarak devam etti. Kursumuza devam eden 54 gencimizden 44 tanesi özel yetenek parkurlarını başarıyla bitirdi. Yani % 80 başarılı olduk. Her parkurdan öğrencilerimiz başarılı olup mülakata girdiler. Mülakat sonucunu bekleyen öğrencilerimiz mevcut,PMYO’na devam eden öğrencimizde mevcut,subaylık sınavını kazanan öğrencimizde mevcut bulunmaktadır. Şimdiden 2020 yılının hazırlıklarını yapıyoruz. Kurslarımız aynı şekilde devam edecek olup,bizim en büyük mutluluğumuz öğrencilerimizin aldıkları başarılardır. Parkuru başarıyla geçip ailesinden önce bizi arayıp teşekkür eden sevinç çığlıkları atan çocuklarımız gençlerimiz bizim tüm yorgunluğumuzu alıyor.

Tüm çocuklarımızla ve gençlerimizle bir aile sıcaklığını da yakaladık. Kurslar haricinde de oturup konuşuyor karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yukarıda bahsettiğim üzere İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanımız Sayın Volkan Kavaklıgil’e malzeme yardımlarından dolayı,Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Kesgin’e ve nezdinde tüm Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü personeline, ayrıca kurslarımıza katılan çalışmalarına zaman ayıran tüm sporcularıma teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilisim