HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya Fatih Ortaokulu Kaymakam Uğur Ünsal'a Söz Verdi Tosya Fatih Ortaokulu Kaymakam Uğur Ünsal'a Söz Verdi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından amatör futbola heyecan getirmesi amacıyla ilk olarak 2010-2011 Sezonunda uygulanan 12 sezondur oynatılan Bölgesel Amatör Lig ile ilgili değişiklik yapılması bekleniyor.

Böyle bir değişiklik BAL'daki Kastamonu temsilcisi İl Özel İdare ve finalde kaybeden Tosyaspor’u nasıl etkiler? Kastamonu’da Tosyaspor için BAL umudu doğar mı? sorularının cevabı önümüzdeki günlerde belli olacak.

TFF'nin yönetim kurulu ile yaptığı toplantı sonrası 81 ilden gelecek Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) başkanların BAL ile ilgili görüşleri alınacağı ve çıkacak ortak görüş

4. LİG Mİ KURULACAK?

Bölgesel Amatör Lig yerine diğer bir seçenek olarak ise yarı profesyonel ya da tam profesyonel olarak 4. Lig'in kurulabileceği ifade ediliyor. 4. Lig'in, BAL'a göre daha az takımın katılımı ile yapılması beklenirken, son sezonda ilk 5'te yer alan takımların buraya alınabileceği konuşuluyor

TAKIMLARIN İSTEK VE TALEPLERİ NEDİR?

Takımlar özellikle Bölgesel Amatör Lig'de daha adil ve hakkaniyetli bir statünün uygulanmasını istiyor.

- Baraj maçlarının ise tek maç tarafsız saha yerine, çift maç deplasmanlı olarak oynatılması isteniyor.

- Sadece grup birincisi takımın Play-Off oynamasına itiraz eden kulüpler, diğer liglerde olduğu gibi 1'incinin direkt 4. Lig'e yükselmesi ve 2,3,4,5 ve 6. sıradaki takımların ise Play-Off oynamasını istiyor.

Bu durumda Tosyaspor Kastamonu Amatör lig şampiyonu olarak BAL ligi yerine yeni kurulacak olan 4.Lige çıkmış olacak.

Editör: TE Bilisim