TOSYASPOR BASIN AÇIKLAMASI

Tarihler 2014 yılını gösterdiği günlerde BAL liginde Kastamonu’yu ve ilçeyi başarılı bir şekilde temsil eden Tosyaspor kulübü büyük bir fedakârlık yaparak o dönemde profesyonel liglerde takımı olmayan Kastamonu spor camiasına Kastamonuspor 1966 adı altında Bal liginde mücadele etmesinin yolunu açmıştı.

Tosyaspor olarak o dönem tüm ilçemizdeki sporseverlerin büyük eleştirileri ve üzüntülerine karşı bu fedakârlığı yaparak ilimizi liglerde takımsız bırakmamak adına devir işlemini gerçekleştirdi.

Bugün Kastamonuspor adı altında Türkiye 2.ligde ilimizi başarı ile temsil eden takımın temelleri o günlerde Tosyaspor yönetimi ve taraftarının bu büyük fedakarlığından gelmektedir.

Kastamonu Spor camiası ve sporseverler bugün 2. Ligde olmanın haklı gururunu yaşarken bu takımın bu seviyeye nereden geldiğini asla unutmamalılar…

Tosyalı Minik Taekwondocular 11 Madalya Kazandı Tosyalı Minik Taekwondocular 11 Madalya Kazandı

O yüzden, futbolda zirveye çıkan tüm takımlar, bu başarıyı ve mutluluğu yaşarken kimlerin fedakarlığı ve üzüntüsü üzerinden zirveye çıktıklarını ve Tosyaspor’a karşı ahde vefa borcu olduklarını unutmamalıdır...

Kastamonu spor camiası ve idarecileri İl ve ilçe genelinde sportif anlamda istikrarını sürdürmek istiyorsa, Tosyaspor’un BAL ligine çıkmasındaki engelleri ortadan kaldırarak ahde vefa borcunu ödemesi gerektiğini Tosya Spor camiası olarak istiyoruz.

Kastamonu yönetici ve idarecileri Kastamonuspor’un geçmişini yok saymamalı...

"Kastamonu Yöneticileri ve Spor severleri ‘’Amaan bize ne Tosyaspor’dan diyerek kenara çekilmemeli.

Şurası bir gerçek ki...

Kastamonu’nun, belki de il merkezi ve ilçeleri içinde en iyi alt yapısına sahip olan kulüplerden biri, tartışmasız Tosyaspor...

Geçen sezon Amatör ligini şampiyon olarak tamamlayan Tosyaspor BAL ligi final maçında Kastamonu İl Özel İdare takımı ile karşılaştı ve maçı kaybetti.

Bugüne geldiğimizde Tosyaspor ilçede sporu devam ettirmek adına son şansını kullanarak büyük bir ihtimalle yine Kastamonu İl Özel İdare ile karşılaşacak.

Bu maç öncesi Tosya ilçe idarecileri başta sayın Kaymakamımız, Belediye başkanımız olmak üzere tüm siyasi parti ilçe başkanlarını, sivil toplum kuruluşlarını, muhtarlarımızı ve ilçemizdeki spor kulüplerini, taraflı tarafsız tüm sporseverleri bir çatı altında toplanarak nerede ne yapılması gerekiyor ise kimlerle konuşulması isteniyorsa elini değil gövdesini taşın altına koyup bu defa bu maçı hem sahada hem de masada almalıyız.

Kastamonu İl Özel İdare Futbol takımının kurumsal kimliğine ve bugüne kadar spora vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Fakat görünen köy kılavuz istemez derler ya İl Özel idare takımı bir takımın olmazlarsa olmazı olan taraftar gücünü bugüne kadar hiç sağlayamadı. Kurum çalışanlarının maddi ve manevi destekleri ile kendi yağında kavruldu ve bir başarı elde edemedi. Bu gerçekler gün yüzü gibi ortada iken başımızı kuma gömerek hale devam etmek istenirse büyük bir taraftar desteği ile başarıya inanan yönetimi ve takımı Tosyaspor’a yazık edersiniz.

Haydi Kastamonu Ahde Vefanı göster ..haydi Tosya bu defa gücünü göster ..iş işten geçmeden..

Editör: TE Bilisim