SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesi öğrencileri 2016 – 2017 Eğitim – Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Gençler A – B Güreş İl Birinciliği müsabakalarında madalyaları topladı.

Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmalarda il merkezi ve ilçelerimizden 11 okul katıldı. Toplam 150 güreşçinin mindere çıktığı il birinciliği mücadeleleri sonunda derece elde eden sporcular madalya, okullarımız ise kupa ile ödüllendirildi.

Tosya’yı Serbest gençler kategorisinde 60 kg temsil eden Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhsin Muhammet Küçükkoç final mücadelesinde sakat sakat güreşerek büyük bir mücadele örneği verdi. Nefesleri kesen final mücadelesinde Tosyalı güreşçi ayağından sakatlandı. Mücadelesine tek ayakta topallayarak devam eden Muhsin Muhammet Küçükkoç hakemlerin ve hocasının mücadeleyi bırakmasını istemelerine rağmen güreşçimiz rakibi ile güreşe devam etmek istedi. Final mücadelesinin son anlarında rakibi Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ramazan Kadir Arslan’a yaptığı taktik bir oyun ile sırtını yere getirerek tuş etti.

Final maçı sonrası güreşçimiz ve hocası ile arkadaşları büyük mutluluk yaşadı. Aynı kiloda üçüncülük maçına çıkan Tosya Fen Lisesi öğrencisi Raşit Aldemir rakibini yenerek kilosunda üçüncü oldu.


Editör: TE Bilisim