HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kastamonu Okul sporları Bocce turnuvasında İl Birincisi olarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Edinilen bilgiye göre Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bocce takımı toplam 24 takımın mücadele ettiği müsabakalar sonunda Araç Belediyesi Bocce pettank sahasında finalde karşılaştığı Kastamonu Mustafa Kaya Anadolu Lisesini yenerek Kastamonu Bocce İl Birincisi oldu.

 Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 'Bocce Turnuvası'nda birinci olan Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi önümüzdeki ay grupların belirlenmesi sonrasında Bölgelerarası Bocce Turnuvası' nda ilimizi temsil edecek.

Şampiyon olan Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oyuncuları ve takımın antrenörü Sefa Yumuşakkaya kazandıkları kupa ile basın mensuplarına poz verdi.

Bocce’nin Tarihi

Bocce; demir bilyelerle oynanan bir oyun ve spor branşıdır. Dünyanın birçok bölgesinde oynan bu sporun ve oyunun  kökeni hakkında kesin bilgiler olmamasına rağmen kökenin milattan öncesi Anadolu topraklarında olduğu tahmin ediliyor. Bocce’nin günümüzdeki halini alması ise Romalılara dayanmaktadır.  O dönemlerde Anadolu’da Türklerin var olduğu ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde adı Bocce olmasa da benzer birçok oyunun oynandığı göz önüne alınırsa, Bocce’nin ata sporlarımızdan olduğunu söylemek de mümkündür.

TOSYASPOR'DA PUAN KAYBI DEVAM EDİYOR TOSYASPOR'DA PUAN KAYBI DEVAM EDİYOR


Bocce Oyunun Amacı Nedir?

Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın-güllelerinizin hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim