HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya Belediyesi tarafından düzenlenen Santran. Turnuvasında 0-8 yaş grubunda ilçe birincisi olan Muhammet Berat Kurt Kastamonu’da düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Santranç İl Şampiyonasında hiç yenilmeden İl Birincisi oldu.

Kastamonu’da düzenlenen turnuvaya Tosya’da 3 öğrenci katıldı. Öğretmenleri Ali Şentürk gözetiminde turnuvada adeta hamleler yarıştı. 81 öğrencinin katıldığı Kastamonu'da düzenlenen Küçükler, Satranç İl Birinciliği Turnuvası'na il ve ilçe genelinde 81 yarışmacı katıldı. Turnuva sonunda Tosya'dan bir il birincisi çıkarken diğer öğrencilerimiz 4.ve 5.oldu.

Kastamonu Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Küçükler Kastamonu Satranç İl Birinciliği Turnuvası Hasan Doğan Spor Kompleksi Satranç salonunda düzenlendi. 81 sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvada hamleler yarıştı. Ailelerin ve çocuk sporcuların büyük ilgi gösterdiği 0--8 yaş grubundaki karşılaşmaların düzenlediği turnuvanın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Turnuvanın sonunda ilk 3'e girenler ise madalya ödüllendirildi. Turnuvada dereye girenlerin ödüllerini Satranç Federasyonu Kastamonu İl Temsilcileri yetkilileri verdi.

Tosya Fevzipaşa İlkokul 1.sınıf öğrencisi olan Muhammet Berat Kurt İl şampiyonasında yaptığı 8 karşılaşmayı hiç yenilmeden kazanarak Küçükler, Satranç İl Birinciliği Turnuvası İl Birincisi oldu.

Editör: TE Bilisim