Haber: Sedat Ağacıkoğlu

18.10.2022 Tarihinde Tosya Gençlik Merkezi Müdürlüğünde yapılan toplantıya İlçe Milli eğitim müdürü S. Murat Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Murat Karakaş, Tosya Belediyesi Ömer Halis Demir Kültür Merkezi Müdürü İbrahim Tabakoğlu. beden eğitimi öğretmenleri, amatör spor kulüpleri üyeleri, aynı zamanda STK’larında içinde bulunduğu 40 kişinin katılımı ile yapılan toplantıda;

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail KESGİN; 2022-2023 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetler ve sorunların tespiti ve çözümlenmesi konusunda bilgilendirme yaptı. Çok sayıda yöneticinin katıldığı toplantıda, kulüp başkanları eksik gördükleri konuları dile getirerek istek görüşlerini sunmuşlardır.

İlçemizde bulunan tesislerde, Kapalı Spor salonumuzun içerisinde; Voleybol, Hentbol, Taekwondo, Güreş, Badminton, Basketbol, Futsal, Futbol, Atletizm spor kurslarımız mevcuttur.  İzzet aksalur şehir stadyumu,  Sentetik futbol sahamızın yanı sıra;

Tosya gençlik merkezi müdürlüğümüz ve müdürlük içerisinde bulunan ; Resim, Ebru sanatı, Halk oyunları, İslam tarihi, Hz. Peygamberimizin Hayatı, Tenis, Takı tasarım, Makrome, Tezhip, Taş baskı, Ahşap boyama, Satranç, Grafik tasarım, Gitar, Bağlama, Ney, Yan flüt, Robotik kodlama, Office program, İşaret dili, İngilizce, İlk Yardım, Kur’an’ı Kerim, Genç Psikoloji, Tiyatro, Ragbi, Artistik Jimnastik, olmak üzere her dalda kurslarımız vardır.

Tosya Fatih Ortaokulu Kaymakam Uğur Ünsal'a Söz Verdi Tosya Fatih Ortaokulu Kaymakam Uğur Ünsal'a Söz Verdi

Gençlerimizin gençlik merkezindeki kursların içeriği ve daha aktif kullanılması, İlçemizde bulunan okullardaki öğrencilerin faal olan kurslarımıza yönlendirilmesi, ilçedeki lisanslı sporcuların artırılması, ve her yaştan bütün bireylerin spora teşvik edilmesi, hem Gençlik Spor ilçe Müdürlüğü hem Milli Eğitim Müdürlüğü, hemde diğer paydaşlar tarafından fikir olunmuştur.

Diğer sorunlarımızın da ilçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın ve parti temsilcilerimizin katılacağı istişare toplantısında, Kendilerine spor camiası olarak arz edileceği ve bir an önce sporun ve sporcunun önündeki tüm engellerin kaldırılması adına istek ve temennilerimizi masaya yatıracağımızı ve gereken desteğin geleceğine, spor camiası adına hem sayın Kaymakamımızın hemde parti temsilcilerimizin ve değerli Başkanımızın tam destek vereceğinden eminiz.

Bu yapılan istişare toplantıları sonrasında diğer 3.cü toplantımız ’da, Tosya’mızın değerli iş adamlarıyla bir araya gelerek, Tosya’daki gençlerin önünü açacak spor projelerine desteklerini isteyeceğiz. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzün vizyonu geleceğe dair büyük projelere imza atmaktır. Ve şu anda gelinen noktada, hem spor tesisleri hemde yeni Gençlik Merkezimiz, KYK Kız öğrenci yurdumuz, önümüzdeki zamanlarda bize omuz verecek olan, Yüzme Havuz’umuzda açıldığı zaman tam kapasite ile çalışmaya ve  yeni hedeflere yelken açmaya, hayallerinin peşinden koşmaya devam edecektir. Bu alanda yapılan yatırımlarda aynı zamanda yeni yapılacaklarında teminatıdır. Saygılarımla.

İsmail Kesgin

Tosya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

Editör: TE Bilisim