Haber: Sedat Ağacıkoğlu

 Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen U-11 Tosya Pirinç Kupasını bu yıl da süper lig ekipleri Fenerbahçe, Bursaspor, Altınordu, Kasımpaşa, Sivasspor ve Göztepe takımlarının katılımıyla 26-28 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca ilin tek profesyonel takımı Kastamonuspor 1966 yanı sıra Kastamonu Yıldızları SK, Sakarya Futbol Kulübü, Boyabat Çeltiksspor ve Çaycuma Gençlerbirliği takımları da katılım sağlayacak. İki gün boyunca ilçede futbol şöleni yaşatacak organizasyonda farklı bölgelerden 160 çocuk, antrenörleri ve aileleri katılım sağlayacak.

Kulüp Genel Koordinatörü ve turnuva organizatörü antrenör Serkan Ertaş, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Öncelikle projemizi paylaştığımız günden bu tarafa bizleri dinleyen ve her zaman destek olacaklarının sözünü veren Tosya Kaymakamımız ve Tosya Belediye Başkanımız Volkan Kavaklıgil’e teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Kulübümüz kurulalı henüz iki yıl olmasına rağmen ikinci büyük organizasyonumuzu gerçekleştireceğimiz için son derece heyecanlıyız. Zaten kulüp kuruluş aşamasında aldığımız ortak karar önce eğiticilerin sonra da ilçe gençlerinin gelişimi üzerine kurulu bir yapı olmasıydı ve bu planlama doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlerimize ne kadar fazla ulusal yarışma deneyimi yaşatabilirsek inanıyoruz ki gelişim adına hızlı yol alacağız. İkincisini organize edeceğimiz U-11 Tosya Pirinç Kupası da planlamamızın en önemli kısımlarından bir tanesi. İlçede farklı bölgelerden bir çok insanımızı ağırladığımız gibi profesyonel kulüplerin çocukların gelişimi adına yapmış olduğu çalışmaları da yakından takip etme fırsatı buluyoruz. Akdeniz ve Ege'de sürekli bu tarz organizasyonlar yapılıyor. Bölgemizde ilk olan organizasyona ev sahipliği yapmakta bizler için ayrı bir gurur vesilesi. İnşallah öncüğünü ettiğimiz bu organizasyon gibi bir çok organizasyonla bölgemizde hareketlilik sağlanır. İki gün boyunca sürecek futbol şenliğine tüm komşu il ve ilçelerimizden sporseverleri bekliyoruz.”

Birçok profesyonel kulüp scout ekibinin ve sürpriz konukların katılmasının beklendiği futbol şenliği 26 Nisan Cuma akşamı panel organizasyonu ve tanışma etkinliği ile başlayacak. 27 Nisan Cumartesi grup müsabakaları ve 28 Nisan Pazar günü final müsabakaları ve madalya töreninin ardından son bulacak.

Editör: TE Bilisim