Yeni eğitim sistemi kapsamında ilkokul olarak faaliyet göstermeye başlayan Atatürk İlkokulu, okul içerisindeki fiziki yapısını da öğrencilere uygun hale getiriyor. Önceki eğitim sistemine göre ilköğretim okulu olarak hizmet veren Atatürk İlkokulu, yeni eğitim öğretim sistemine başlamasıyla birlikte eski uzun lavaboları kırarak yerine modern ayaklı lavabo konularak, 5 adet fotoselli musluk takıldı.

Okulun lavaboları öğrencilerin seviyelerine uygun hale getirildi. Takılan fotoselli musluklar ile öğrencilerin musluğun altına elini uzatmalarında su akıyor, ellerini çektiklerinde ise musluğun içerisinde bulunan ledler yardımıyla otomatik olarak suyun akışı kesilmekte. Böylelikle öğrencilerin lavaboda ellerini yıkadıktan sonra suyu açık bırakması gibi sorunda ortadan kaldırılmış olup, aynı zamanda da canlılar için büyük öneme sahip olan sudan tasarruf sağlanıyor. Atatürk İlkokulu sınıflarının 15-20 kişilik olduğunu kolej edasıyla eğitim öğretime devam etmektedir.

Öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları sonucunda Tosya’da hak ettiği yere gelecektir. Tosya’da bir ilki gerçekleştiren Atatürk İlkokulu‘nun hayata geçirdiği bu uygulamadan öğrenciler ve velilerin oldukça memnun olduğu öğrenildi. Öğrenci velileri emeği gecen herkese teşekkür ederken çocuklarının böyle modern hizmetlerden yararlanabildiği için kendilerini şanslı hissettiklerini ifade ettiler. Yeni eğitim sistemi kapsamında ilkokul olan Atatürk okulunda, önümüzdeki günlerde de okulun diğer lavabolarına fotoselli musluklar takılacağı ve okul içerisindeki yapının öğrencilerin daha iyi eğitim alabileceği şekilde bir zemin oluşturabilmek adına okul çalışmalarının sürdürüleceği bilgisine ulaşıldı.

Editör: TE Bilisim