Pazar günü Tosya İzzet Aksalur şehir stadyumunda saat 14.30'da Tosya Belediyespor ile Kozlu Belediyespor karşı karşıya geldi.




Tosya Belediyespor bu yıl onarımı devam eden stadyumda ilk maçının heyecanını taraftarları ile yaşadı.

Maçtan önce stadyumda Tosya Emniyet birimleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Stada girişlerde üst araması yapıldı.Konuk takım taraftarlarının olmamasına rağmen, güvenlik güçlerinin bu konuda oldukça titiz davrandı.

Bu yıl Tosya'da oynanan maçlarda basın mensupları ve kulüp yöneticileri ve görevlileri Futbol Federasyonunun uyguladığı ve Federasyon görevlisi tarafından verilen akraditasyon kartları ile tanıştı. Yetkili kişilere kartlar verilirken basın mensuplarınada kart ve federasyon basın yeleği verildi. Tosya'da görev yapan Ulusal Haber Ajansı muhabirleri ile yerel haber muhabirleri için basın mensuplarına ayrılan bir bölümün olmayışı gazeteciler arasında hayretle karşılandı.

Tosya İzzet Aksalur stadyumunda maç öncesi birçok eksiklik gözlerden kaçmadı. Tribünün bir bölümünde çatının altında kalan baca ise misafir takımın yöneticileri ile futbolseverler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Ayrıca yedek kulübelerinin olduğu alanın toprak zemin olarak bırakılması, tadilatı devam eden stadyuma yakışmadığı görüldü. Eksiklikler bunlarla da sınırlı değil. Stadyumu çepeçevre saran tel örgüler ise işlevini yitirmiş küflü ve güvensiz bir durumda gözlere çarptı.

Marangozlar sanayii sitesi tarafındaki giriş kapısı ise tellerle bağlanarak tutturulmuş durumda, ayrıca o bölümdeki tel örgülerde artık kullanılmaz atık bir vaziyette, ve bu bölüme güvenlik güçlerince araçlı 2 polis memurada maç boyunca güvenlik ihlaline karşı bu kapı arkasında nöbet tuttular.

Tadilatı devam eden stadyumda en çok göze çarpan ise 80'li yıllardan kalma skorbord oldu. Renkleri solmuş gözlerden uzak bir yerde konumlandırılan skorbord stada hiç yakışmadı. Tosyahaberleri.com olarak şehir stadyumuna yakışır Digital bir skorbord'un önümüzdeki ilk maçta faaliyete geçirilmesini temenni ediyoruz.

Stadyumun iç bölümleri soyunma odaları , tuvalet, duş kabinleri ve hakem odaları ise gelen misafir takım oyuncu ve yöneticileri tarafından oldukça beğenildi.

İlk maçtan bazı detaylar ;

Hakemin başlangıç düdüğüyle beraber Tosya Belediye spor maça fırtına gibi başladı, henüz maçın 2. dakikasında hızlı gelişen bir kontra atakta yapılan ortaya iyi yükselen 7 Numaralı oyuncumuz Salim Uzun şık bir kafa gölüyle 1-0 öne geçen golü attı. Maçın başında gelen bu gol hem taraftarları hemde teknik heyeti oldukça sevindirdi. İlk 15 dakikada takımımız, atak futboluyla rakip takım üzerinde baskı oluşturarak kendi sahasına hapsetti. Kozlu Belediye spor ilk dakikalarda yedikleri gölün şokunu uzun bir süre üzerinden atamadı. Tosya belediyesporlu futbolcular ilk yarıda yakaladıkları pozisyonları cömertce harcayarak maçın ilk yarısı 1-0 önde kapandı.

Maçın ikinci 45 dakikasının başlama düdüğüyle beraber takımımız 1-0 önde olmanın rehaveti ile maça durgun başladı. 2. yarının ilk dakikalarında Kozlu Belediyespor takımımıza göre daha baskılı ve istekli bir oyun sergilediği dakikalarda sağ taraftan yapılan bir ortaya 6 pas içinde bir anda boşa çıkan Kozlu Belediyesporun yeni transferi 41 Numaralı Salih Topyay düzgün bir vuruşla eşitliği sağlayan golü atarak durum 1-1 oldu.

Beraberlik golünün ardından maça başlayan Tosya belediyespor, taraftarların desteğiyle, kısa sürede golün şokunu üzerinden atarak, 2. golü bulmak için hemen toparlandı ve rakip takım üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Takımımız özellikle orta saha'da top dağıtma özelliği olan teknik bir oyuncunun eksikliğini yaşadı. Orta sahanın yanısıra sağ ve sol kanatlarda da aynı sıkıntılar boy gösterdi. Kanatlara açılamayan takımımız rakip kale önünde pozisyon üretmede sıkıntı çekti.

2.yarının son 10 dakikasında gelişen Tosya Belediyesporun ani ataklarında Kozlu Belediyespor'un tecrubeli defans oyuncuları tarafından geçit verilmedi. Son dakikalarda gelişen her iki takımın ataklarında gol olmayınca maç 1-1 sona erdi. Bu sezon 11 yeni transfer yapan Kozlu Belediyespor mutlak 3 puan parolasıyla geldiği Tosya Deplasmanından aldığı 1 puana sevinmedi.

Kozlu Belediyespor ile geçen sezon oynanan ve 2 maçta'da yenilen Tosya Belediyespor, transfer yapamadığı, kısıtlı imkan ve kısıtlı kadrosuyla , güçlü rakibi karşısında aldığı 1 puanla Bal Ligine iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Tosya Belediyespor'un yönetimi tam kadro olarak izlemeye geldiği maçta, takımın eksikliklerini ve transfer ihtiyacını görerek teknik heyetin taleb ve istekleri doğrultusunda en kısa zamanda başarılı sonuçların alınması ve yükselen bir takım olması için acilen maddi/manevi her türlü desteğin sağlanması gerekmektedir.

Tosya Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyet müsabakalara taraftarların yeterli ilgili göstermediklerinden yakınırken, henüz ilk maçta Tosya'lı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü % 80 oranında doldurdu ve Tosya Belediye Spor'a desteklerini gösterdiler. Gözlerden kaçmayan tek şey ise coşkulu taraftar grubunun olmayışı oldu.

Tosyahaberleri.com olarak Tosya Belediyespor'a Bal Liginde başarılar diliyoruz.

Foto/Haber/Analiz : Sedat Ağacıkoğlu / Alaattin Keşoğlu

Editör: TE Bilisim