Kastamonu’nun Tosya ilçesinde sportif anlamda önemli bir maç hazırlığı ve heyecanı yaşanılıyor. Türkiye Ziraat kupasında karşılaşacağı Ayancık Belediye Spor maçına hazırlıklarına başlayan Tosya Belediye spor Antrenörü Nezir Öztürk önemli açıklamalarda bulundu.

 

  Tosya Belediye spor Antrenörü Nezir Öztürk 11 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 15.00 da Tosya İzzet Aksalur stadyumunda karşılaşacakları Ayancık Belediye Spor maçı öncesi Tosya İHA muhabirine futbol takımı, kulüp yönetimi ve taraftarlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

  AYANCIK BELEDİYESPOR MAÇINI KAYBEDERSEK TOSYA’DA DEPREM OLUR

 Futbolcu arkadaşlarla bir araya gelerek kısa bir durum değerlendirmesi yaptık.

Türkiye Ziraat kupasında 8.grupda rakibimiz olan Ayancık Belediye spor maçı öncesi Tosya futbol tarihinin en önemli maçına çıkacağımızı ve bu maçı alacak güçte olduğumuza inandık.

Takım olarak Ayancık Belediye spordan daha güçlüyüz. Eğer bu maçta yenilir isek Tosya’da futbol alanında bir deprem olur birileri bunun altında kalır.” dedi.

 

  MADDİ VE MANEVİ OLARAK FUTBOLCULARDA İLÇEDE ÇOK ŞEY KAZANACAK.

  Çarşamba günü Ayancık Belediye spor maçını kazanır isek bir sonraki rakibimiz bizi çok iyi tanıyan ve takım olarak ta bizim iyi bildiğimiz Zonguldak Kömür spor veya Bartın Spor rakibimiz olacak. Takım olarak iyi hazırlanır isek her iki takımı eleyecek inanç ve güçteyiz.

İşin ilginç tarafı Tosya Belediye spor Türkiye Ziraat kupasından yer aldığı 8.grupda hiçbir profesyonel takımla karşılaşmadan kazanacağı iki maçla PTT 1.ligden veya Süper ligden bir takımla karşılaşacak. Bu işin ekonomik açıdan Tosya Beldespor’a getirisi 200 ile 250 bin TL olacak. Bırakın bu yılı önümüzdeki sezonu maddi olarak kurtarmış oluruz” dedi.

 

  ESKİŞEHİRSPOR, GAZİANTEPSPOR VEYA KAYSERİSPOR RAKİPİMİZ OLABİLİR.

 

  Çalışır isek ve inanırsak önümüzdeki iki maçı alarak Tosya’ya PTT liginden veya süper ligden takımlarla karşılaşırız. Bu ne demek Tosya İzzet Aksalur stadyumunda Tosyalı futbol severlere bu takımları izlettirme imkânı buluruz.

Tosya futbol olarak ta ekonomik açıdan da çok şeyler kazanır. Ayrıca Bal ligine büyük bir moralle gireriz. ’dedi

  

  İSKİLİPSPOR, ÇORUMSPOR ŞU AN SIKINTILI KASTAMONU SPOR OLURDA AYAĞA KALKARSA

  Bölgesel Amatör ligde rakiplerimizi devamlı takip ediyoruz. Şu an İskilip spor, Çorum spor ve Safranbolu spor sıkıntılı bir durumda.

Ama bizim derdimiz Kastamonu spor olurda şu anki durumdan kurtulup toparlanırsa ayağa kalkar ise hedefimiz bu takımların üstünde olmak. Eğer biz Bölgesel Amatör ligde ilk maçımızı kazanırsak devamını getirir ve havaya gireriz.

Futbolcularımız ve taraftarlarımız o coşkuyu yakar ise akıl, mantık, zekâ, profesyonellik ikinci planda kalır. Hani derler ya Türk insanının ayranı kabarır coşarsa önünde kimse duramaz diye bizde şu an bu durumdayız’ ’dedi.

 

EN BÜYÜK SORUNUMUZ TARAFTAR

 

İyi bir taraftar gurubumuzun olması için yönetimsel olarak çalışma yapılması gerekir. Bunun için yönetimin taraftarı maça çekecek faaliyetlerde bulunmalıdır. Ne bileyim bu hafta maça gelecek taraftara tişört, kaşkol vermeli ki o taraftar takımı desteklemeye gelmeli.

Meslek Yüksek Okul öğrencilerini organize ederek maçlarda takımı desteklemelerini sağlamalıyız.

Siyasi irade ve siyasi idare maçlarda taraftarına sahip çıkmalı en ufak bir olayda taraftarı emniyet güçlerine teslim etmemeli.

Bunu derken taraftarda ölçüyü kaçırmayacak taşkınlık yapmayacak bir şekilde tezahürat yaparak Tosya Belediye sporu desteklemeli. Şu an Tosya Belediye spor yönetimi takımına ve taraftarına sahip çıkmıyor.

Kuzu kuzu bekleyerek taraftarın maç gelmesini beklersek hayal kırıklığı yaşarız. Öncelikle Siyasi İradeye ve İdareye sonra yönetim Çarşamba günü oynayacağımız maç öncesi taraftarı maça getirecek faaliyetlere başlamalıdır’ ’dedi.

 

YAPILAN TOPLANTILARA TÜM YÖNETİMİN KATILMASINI İSTİYORUZ

Yaptığımız toplantılara yönetim bazında katılım oldukça az, lig başlayacak, Ziraat Kupası maçlarımız var, Zorlu bir lig maratonu bizleri bekliyor.

Yapılan toplantılara yönetimden hep aynı arkadaşlarımız katılıyor, herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu sorumluluğu özveriyi desteği herkesin vermesi gerekiyor.

Tosya'mız için bu fırsatlar bulunmaz bir nimet, Taraftarıyla yönetimiyle, halkıyla şimdi futbola destek vermenin tam zamanı, kenetlenme vaktidir.

Sizlerinde aracılığı ile Tüm Tosya Halkına ve Spor severlere çağrıda bulunuyorum;
Asıl Şimdi Destek Zamanıdır,Çarşamba günü saat 3'te herkesi stadyuma futbol takımımızı desteklemeye davet ediyoruz.

Tosya Belediye Spor olarak bizler inanıyoruz, Başarabilecek güçte ve kapasitedeyiz." dedi.


Editör: TE Bilisim