Stat: Tosya İzzet Aksalur

Hakemler: Kerim Aykut Gümüşcü 1- Sercan Bostancı 1- Seçkin Şahin 1

Tosya Belediyespor: Bayram (***)- Fatih (***), İsmail (***), Bülent (****), Selami (***) (Sinan (**))- Hakverdi (***), Yavuz (**) (Mehmet (**), Harun (***)- Salim (****), Murat (****), Uğur (****)

İskilip Belediye: Utku 2- Engin 2, Turgay 2, Salih 3, Ali 3 (Cengiz 1)- İlker 2, Osman Baran 2, Hüseyin 3- Mahir 2, Osman Gıdık 3, Orhan 2

Sarı Kartlar: Harun, Bayram, Bülent (Tosya Belediyespor), Turgay, Utku (İskilip Belediye)

Kırmızı Kartlar: Fatih, Uğur, Murat, Selami, Mustafa Usta (Tosya Belediyespor),
                          Turgay, Ümit, Osman Baran, Ahmet (İskilip Belediye)

Tosya Belediyespor, yine kendi sahasında puan kaybına dün de devam etti ve ilk yarısını 1-0 önde kapattığı İskilip Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı.

 Tosya İzzet Aksalur Stadı’nda saat 13:30’da başlayan ve Kerim Aykut Gümüş, Sercan Bostancı ve Seçkin Şahin’in yönettiği karşılaşmada maçta üstün oynayan taraf olmasına rağmen yine iki puanı kaybeden taraf oldu ve ligin ilk yarısını 16 puanla 9. sırada tamamladı.

Tosya Belediyespor maça iyi başladı. Orta sahadan ve kanatlardan sürekli gol arayan ev sahibi Tosya, İskilip defansının zaafları sonrası son vuruşlarda başarılı olamadı. Nitekim gelişen bir Tosya Belediyespor atağında 31. dakikada Murat Taşçı’nın golüyle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına galibiyetle gitti.

İkinci yarıda özellikle orta sahada toparlanan konuk takım, Tosya defansını aşmakta zorlandı. Karşılaşmanın 60. dakikasında Tosya Belediyespor’un Kalecisi Bayram, kendisini geçen İskilip’li Osman’ı düşürünce karşılaşmanın hakemi tarafından penaltı olarak değerlendirildi ve atışı kullanan Osman, skorda eşitliği sağladı. 1-1.

Bu dakikadan sonra oyunda gerginlikler arttı ancak maçın normal süresine maçın hakemi tarafından 5 dakika uzatma verildi. Uzatma dakikaları başladığı sırada İskilip’ten oyuna girecek olan yedek oyuncu dan önce İskilipli bir taraftarın sahaya girmesi ile olaylar patlak verdi. Bu süreye konuk takımın taraftarları protestolarla karşı çıktı fakat iki takımın da gol arayışları skoru değiştirmeyince karşılaşma 1-1 sona erdi.

Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte iki takım oyuncuları bir birine girdi. Saha içerisinde iki takımın oyuncuları yumruklarla bir birine girince maçın hakemi tarafından Tosya Belediyespor’dan Fatih, Uğur, Murat, Selami ve Mustafa Usta ile İskilip Belediyespor’dan da Turgay, Ümit, Osman Baran ve Ahmet’i kırmızı kartla cezalandırdı.

Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olaylar daha sonra kontrol altına alındı ve maçın hakemi ile konuk takım sporcuları da güvenlik güçleri nezaretinde ilçeden çıkarıldı.











Sedat Ağacıkoğlu ( Habertürk – Tosya )

Editör: TE Bilisim