Haber: Sedat Ağacıkoğlu (İHA-Tosya )

Tosya’da kültürel faaliyetleri geliştirmek için halka kültürel heyecanı yaşatmak ve birlik beraberliği sağlamak amacıyla atlı spor severler tarafından Tosya Atlı Spor Yapma ve Yaşatma Derneği kuruldu. 

Faaliyet alanları geleneksel kızak yarışları, geleneksel atlı kızak yarışları, geleneksel rahvan at yarışları, geleneksel dörtnal at yarışları, halka at sevgisini kazandırmak ve biniciliği öğretmek olan derneğin geçici yönetim kurulu; Başkan Ahmet Karakaş, Başkan Vekili Mustafa Çadıroğlu, Sayman Hüseyin Nalbantoğlu, Sekreter Mustafa Cevizci, Üye Mehmet Tarakçı, Üye Esat Ahmet Yılmazbilen, Üye Nafiz Tekeli’den oluştu. 
Kurucu üyeler arasında Muzaffer Eraslan, Refik İpek, Raşit Kula, Mithat Albayrak, Aydın Gençtürk, Ahmet Salih Dalıkırık, Burak Beyoğlu’nun da bulunduğu Tosya Atlı Spor Yapma ve Yaşatma Derneği at yarışı pisti için yetkililerden yardım bekliyor.

 Gazetecilere açıklama yapan Tosya Atlı Spor Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakaş; ”Tosya’ya yeni bir hizmet daha getirdik. Tosya’da kültürel faaliyetleri geliştirmek için halka kültürel heyecanı yaşatmak ve birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla derneği kurduk. Şimdi at yarışı için ilçemize uzun yıllar hizmet verebilecek yetkililerden at yarışı pisti istiyoruz” dedi.  

Editör: TE Bilisim