8-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası dün Tosya’da düzenlenen sönük bir törenle başladı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde başlayan yürüyüşün ardından az sayıdaki sporcu ve protokol katıldı.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri dün Cumhuriyet meydanı Atatürk anıtı önünde başlayan yürüyüş ile start aldı. Bu yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsmail Kesgin, Gençlik Merkezi Müdürü Aydın Yerli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Karakaş, İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı, Tosya Huzurevi Müdiresi Ayşegül Kale, okul müdürleri, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Duyurunun ve organizasyonun yetersiz olmasından dolayı katılımın düşük olduğu gözlenen yürüyüş sönük başladı ve öyle bitti. İlçemizde her sene düzenlenen Amatör Spor haftası programının yetkililer ve gençler tarafından gerektiği kadar önem gösterilmemesi ilçede amatör spora ve sporcuya verilen önemi gösteriyor.

TOSYASPOR-ÇATALZEYTİNSPOR MAÇINDA STRESLİ DAKİKALAR TOSYASPOR-ÇATALZEYTİNSPOR MAÇINDA STRESLİ DAKİKALAR

Amatör spor haftası programı dahilinde düzenlenen Tosya İlçe Emniyet Gücü ile Tosya Veteran futbol takımları arasında oynanan dostluk maçına İlçe Gençlik Spor müdürlüğü bir hakem ataması yapmayı bile akıl edemedi. Bu duruma tepki gösteren Tosya Veteran Futbol takımı kaptanı Nezir Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘’ Emniyet Gücü ile Veteran takımımız dostluk ve fairplay çerçevesinde güzel bir maç yaptık. Hakeme bile gerek duyulmadığı bu müsabakaya iştirak eden herkesi tebrik ediyorum’’ diyerek sitemini dile getirdi.

Amatör Spor haftası etkinliklerinde her ilçede farklı branşlarda faaliyet gösteren Amatör takımlara malzeme desteği sağlanırken ilçe spor müdürlüğünün bu konuda bir destek ve çalışma yaptığı sorusu akıllara geliyor.

Editör: TE Bilisim