Tosya ilçesi Bölgesel Amatör Ligi Futbol takımı Tosya Belediyespor Teknik Direktörü Nezir Öztürk, Kastamonuspor’un kümeden düşmesi ve BAL ligi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

FUTBOL SEZONU BİTTİ, YÖNETİMİN SEZONU BAŞLADI

 

                Hatay İlimizin Reyhanlı İlçesinde meydana gelen patlamalar sonucu ebediyete intikal eden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve Reyhanlılı vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek ve ülkemizin birliği bütünlüğü adına bir daha böyle elim olayların olmamasını temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum.

İlimizi ve ilçemizi Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden futbol takımımız 2012-2013 sezonunu 8 galibiyet, 8 beraberlik, 10 mağlubiyet ile topladığı 32 puan ile grubunu 9. sırada tamamlamıştır. Topladığı 32 puanın 15 puanını kendi evimizde, 17 puanını ise deplasmanda toplama başarısı göstermiştir. Bu maçların tamamında rakip ağlara 24 gol atarken, kalesinde ise 29 gol görmüştür.

                Yukarıda kısaca bahsettiğim veriler sonucunda takımımızın artıları ve eksileri de ortaya çıkmaktadır.

 

                ARTILARIMIZ     :

                1-Takım savunmamızın, mücadele gücümüzün ve direncimizin üst seviyede olması sonucu 26 maç sonunda yediğimiz 29 gol ile BAL Liginin enaz gol yiyen takımları arasında yer aldık. Tüm maçlarımız sonunda en farklı mağlubiyetimiz 2 farklı olmuştur.

                2-Deplasman maçlarında 17 puan toplamak suretiyle, iyi bir kontratak takımı hüviyetine büründük. Deplasmandaki başarımızı evimizdeki maçlarda da gösterebilseydik puan cetvelinde daha üst sıralarda olabilirdik.

                3-Takımımız Adliye ve Sincan takımları hariç her takımdan puan alma başarısını göstermiştir. şampiyonluğun en büyük adayı olan Zonguldak Kömürspor’u deplasmanda yenmemiz ve kendi sahamızda eksik kadromuz ile berabere kalmamız bunun en güzel örneğini teşkil etmektedir.

 

                EKSİLERİMİZ      :

                1-Defansif anlamda başarı sağlayan takımımız, ofansif anlamda yani hücum bölgesinde aynı başarıyı gösterememiştir. Sezon sonu itibariyle attığımız 24 gol bunun en açık göstergesi olmuştur. Maç başına 1 gol ortalaması tutturamayan takımımız küme düşen Eskipazar’ın ardından grubun en az gol atan takımı olmuştur. Salim UZUN 5 gol, Murat TAŞÇI 4 gol ve Kaptan Bülent KESKİN 4 gol ile en golcü oyuncularımız olmuşlardır.

2-Kendi sahamızda oynadığımız maçlar itibariyle 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak iç saha performansında kötü bir grafik çizdik. Kendi sahamızda topladığımız 15 puan ile Eskipazar takımından sonra iç sahada grubun enaz puan toplayan takımı olduk.

3-Özellikle iç saha maçlarında rakibe baskı kurmakta, oyunumuzu kabul ettirmekte, pozisyon zenginliği ve üretkenlik gibi saha içi uygulamalarında sınıfta kaldık. Üstün gözüktüğümüz ve alabiliriz dediğimiz maçları ise basit hatalar sonucu kaybettik. Genç ve tecrübesiz bir ekip olmanın dezavantajını sezon boyunca yaşadık.

4-Oyuncu grubumuzun birbirine yakın kalitede ve yetenekte olması ve iş bitirici, yaratıcı ve on numara diyebileceğimiz birkaç oyuncunun olmaması takımın skor üretkenliğinin ve hücum etkinliğinin minimum seviyeye düşmesine sebep oldu.

 

Herşeye rağmen mevcut kadromuzu ve imkanlarımızı verimli, etkin ve maksimum seviyede kullanarak ayakta kalmayı başardık. Bu zor maratonda yıkılmadan ayakta kalmamızı sağlayan tüm sporcu kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Bizler teknik ekibiyle, sporcusuyla ve yönetimiyle ilimizi ve ilçemizi en güzel şekilde temsil etmeye çalıştık. 2012-2013 sezonunu alnımız açık ve başımız dik bir şekilde tamamladık.

 

Bundan sonra Yönetim Kurulumuzun ortaya koyacağı çalışmalar ve göstereceği performans önümüzdeki sezonun yol haritasını belirleyecektir.

Başka bir ifadeyle bizim ligimiz bitti, yönetimimizin ligi başladı. Yönetim Kurulumuz doğru zamanda doğru çalışmaları yapabilirse takımımız hedefini profesyonel lig olarak belirleyecektir. Ya da Ağustos böceği misali yaz dönemini icraat yerine kuru laf kalabalığı ile geçirirsek maazallah bizim için önümüzdeki sezon BAL Ligine veda sezonu olmaktan öte geçmeyecektir.

Çünkü; önümüzdeki sezon aynı grupta ve ligde mücadele edeceğimiz Kastamonuspor ile amansız ve tatlı bir rekabetin içine girmiş olacağız. Statü gereği sezon sonunda iki takımdan birisi bir alt lige düşmek zorunda kalacaktır. Örnek vermemiz gerekirse; ligin sonunda Kastamonuspor ligi 4., Tosya Belediyespor ise 5. bitirdiği takdirde Tosya Belediyespor küme düşmüş olacaktır. Bu durumun tersi durumunda ise Kastamonspor küme düşecektir. Olmak ya da ölmek arasında ince bir çizginin olacağı önümüzdeki sezon Kastamonuspor Kulübünün profesyonel ligden düşürdüğü bayrağı alıp 3. Ligin surlarına dikmek te bizlere nasip olabilir…Yeter ki rotamızın yönü belli olsun…Saygılarımla…      

Editör: TE Bilisim