Bölgesel Amatör ligi 6.grupda mücadele eden İskilip Belediye spor 25.hafta maçında Pazar günü saat 14.30’da İskilip Şehir stadyumunda Tosya Belediye spor ile karşılaşacak. Puan sıralamasında 25 puanla ligin 12.sırasında yer alan İskilip Belediye spor ile rakibine göre daha rahat durumda olan ve topladığı 32 puanla ligde 8. Sırada olan Tosya Belediye spor arasında oynanacak maçın her iki takım içinde telafisi olmayan bir maç haline geldi.

Her iki takım arasında ligin ilk yarısında Tosya’da oynanan olaylı maç sonrası ve şu an İskilip Beldespor’un puan sıralamasında ki kritik durumu tüm dikkatleri bu maça çevirdi.

Ligin son haftasında ligde kalma yolunda İskilip Beldespor’un bu maçta puan veya puanlar kaybetmesi veya rakibi Kırıkkale Yahşihanspor’un Sorgun deplasmanın dan dan puanla dönmesi durumunda Çorum takımlarını, Sungurlu’yu, Alaca’yı ve de Osmancık’ı geride bırakarak Bölgesel Amatör ligde hayal edemeyeceği bir konuma gelen İskilip Beldespor’un küme düşmesine neden olacaktır.

Tosya Belediye spor ile İskilip Belediye spor arasında ligin ilk yarısında Tosya’da oynanan maç sonunda istenmeyen olaylar meydana gelmiş ve bu olaylar ulusal yazılı ve görsel basında ve de TV kanallarında haber olmuştu. Maç sonrasında özellikle her iki ilçe yerel basınında yer alan maç sonrası ateşli demeçler  ilerleyen günlerde yerini sakinliğe bırakmıştı.

 Ta ki olaylı maçtan yaklaşık 2 ay sonra İskilip’te oynanan bir maçta İskilip Yivlik Taraftar grubunun maç esnasında tribünde açmış olduğu pankart da İskilip Belediye spor - Tosya Belediye spor maçına o günlerde MEYDAN OKUMUŞ ve KİN-ÖFKE NEFRET nutukları atmaya başlamışlardı.

90 Dakika boyunca stadyumda asılı kalan pankart ile ilgili görüşünü aldığımız Tosya Belediye spor Antrenörü Nezir Öztürk, " Pankartı asanlara değil o pankarta izin verenlere bakmak lazım" diyerek tepkisini ortaya koydu. Tosyahaberleri. com ’da yerel basına servis edilen pankart olayının ardından ise İskilip Belediye spor yönetimi asılan bu pankartın kendini bilmez birkaç taraftarın astığını ve de kesinlikle bu olayı tasvip etmediklerini açıkladılar.

Gelişen bu olaylar sonrasında özellikle Tosya Belediye spor Teknik Antrenörü Nezir Öztürk ve İskilip Belediye spor Teknik Antrenörü Nihat Armutçu her iki takımın ve taraftarların kardeş takım olduklarının önemine dikkat çekerek ligin ilk yarısında Tosya’da meydana gelen tatsız olayların ve İskilip’te bir gurup taraftarın asmış olduğu saçma pankartın geride kaldığını söyleyerek bu hafta oynanacak olan ligin son maçı için hazırlıklarını tamamladıklarını söylediler. Her iki Antrenör maçın centilmence geçmesini temenni ederek birbirlerine başarılar dilediler.

Pazar günü İskilip şehir stadyumunda nefesleri kesen bir futbol mücadelesi olacak, zira düşme potasında olan İskilip Belediye Spor, Tosya'yı kendi evinde kendi seyircisi önünde saha-seyirci avantajını kullanarak yenmek için 90 dakika savaşacak. Ligde kalmayı garantileyen temsilcimiz Tosya Belediye Spor ise son maçta olası herhangi bir dedikoduya mahal vermemek için 90 dakika boyunca güzel ve etkili futbolunu sahaya yansıtıp 3 puan almak için sahaya çıkacak.

İskilip’te maç öncesi yâda maç sonrası doğabilecek güvenlik zafiyetine karşın her iki takım yöneticilerimde gerekli uyarılarla tedbirlerin alınması için başvurularını tamamladılar. Zira İskilip deplasmanında olası bir olumsuzluk sonrası TOSKİLİP birlikteliğine kardeşliğine ve tüm ikili ilişkilere büyük ölçüde zarar verecek ve telafisi mümkün olmayacak yaralar açacaktır.

Tosyahaberleri.com olarak son edindiğimiz bilgilere göre İskilip pazar günkü maçı tam bir şölen havasında geçmesi için şehirde adeta topyekûn bir çalışma başlatmış durumda. Tüm kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleri futbol maçına davet edilerek, yoğun bir seyirci katılımı sağlama çalışmaları yapıldığı bilgisi gelen haberler arasında. Son dakika olarak aldığımız bilgilere göre Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’in bir program için gittiği Bursa’dan Pazar günü oynanacak maça geleceği ve maçı izleyeceği doğrultuda.

Tosyahaberleri.com olarak pazar gün ki TOSKİLİP Derbisinin centilmenlik çerçevesinde geçmesini diliyor ve her iki takımada başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim