Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Türkiye Hentbol Federasyonu Veteran Hentbol Kurulu tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen Veteran Hentbol Turnuvası, İzmir'in Urla ilçesinde yapıldı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne ait spor salonunda 26 Haziran'a kadar sürecek turnuvada sekiz erkek ve altı kadın hentbol takımı mücadele etti. Organizasyonda maçlar; kadınlar ve erkeklerde 35–45 yaş ile 45 yaş üstü olmak üzere ikişer kategoride oynandı.

Turnuvanın açılış maçında Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç ile Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın da yer aldığı Türkiye Hentbol Federasyonu Karması ve Veteranlar Karması arasında gerçekleşti.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç müsabakalar öncesi, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'ya Türk hentboluna katkılarından dolayı hentbol topu hediye etti.

 Erkek ve kadınlarda şampiyon olan takımlar ile gol kralı en başarılı kaleci en centilmen takım ve sporculara kupa verildi.

Bakan yardımcısı Faruk Kaymakcı veteranlar maçında 4 gol atarak maçın en skorer oyuncusu oldu.Maç sonrasında yaptığı açıklamada Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı '' Ben burada Kastamonu ve Tosya ilçesini temsil ediyorum''diyerek yine gönülleri fethetti.

Editör: TE Bilisim