Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi Tosya İlçe Başkanlığı geniş katılımlı danışma  kurulu toplantısı düzenledi.

Partililerle buluşmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Tosya İlçe Başkanlığı geniş katılımlı danışma kurulu toplantısı düzenledi. Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya CHP Parti Meclisi Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İl Başkanı Hikmet Erbilgin, İlçe Başkanı İsmail Okuducu, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı İsmail Okuducu yaptı. Toplantıya katılanlara hoş geldiniz dileklerini ileten Başkan Okuducu, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Katılımcıların fikir ve önerilerinin alınmasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, son seçime ait verileri paylaştı. İstatistikler üzerinden konuşan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin iddialı konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim kazanma ve iktidar olma çalışmalarını Tosya Halkı üzerinden örneklendiren Başkan Erbilgin,  Tosya Halkı oy verdiğinde Bülent Ecevit’in başbakan olduğunu ifade ederek, yine Tosya Halkının CHP’ye oy verdiği gün iktidar olacağını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun da başbakan olacağını iddia etti. Verdiği örneklem üzerinden teşkilatın çalışmasını isteyen Başkan Erbilgin halkın CHP’ye teveccühü olduğunu ve her seçmene tek tek ulaşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantıda konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı; “Tosya en son seçimde Cumhur İttifakına %83 oranında oy verdi.  Ama verdiği bu %83 oy oranının karşılığında Tosya sorunlarının %8’ini bile çözebilmiş bir ilçe değil. Tosya Kastamonu’nun ilçeleri içerisinde üretimiyle, tarımıyla, sanayisiyle, ormanıyla, çalışkanlığıyla her şeyiyle ön planda olan bir ilçe. Tosya Kastamonu’nun dünyaya açılan kapısı aslında.

Şimdi böylesine önemli bir ilçe %83 oranında Cumhur İttifakına iktidara oy vermiş, hizmet beklemiş, sorunlarının çözümünü beklemiş ama hiçbirisi olmamış. Bunun karşılığında ben ve arkadaşlarım Cumhuriyet Halk Partisi gerek meclis kürsüsünde, gerek basının karşısında bulduğu her mecrada Tosya’dan bahsetmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Tosya Yolu konusu değerli arkadaşlar, biz demişiz ki Kastamonu Tosya Yolu bir an önce bitsin. Şimdi ben de bu yolu kullanıyorum. Diğer yolu kullanmamaya özen gösteriyorum. Diğer yolu kullandığımda birkaç il geçiyor ki sanki başka bir yere geliyormuşum hissine kapılmamak için. Çünkü Tosya bizim evimiz arkadaşlar, Tosya bizim ilçemiz hep bu yolu kullanıyorum.

Şimdi dönüyorum biz bahsettikçe konuştukça oraya makineleri getirmişler birkaç virajda düzeltme yapıyorlar, bişeyler yapıyorlar, bir makyaj yapıyorlar. Evet yapsınlar yapanın eline sağlık ama sorun bu değil ki, sorun Tosya Kastamonu Yolu’nun Projesini hazırlayıp bir an önce ihaleye çıkartıp bu yolunun sorununu kesin olarak çözmek gerekiyor değerli arkadaşlar. Niye çözmek gerekiyor? Şöyle baktığınızda Tosya kapı üretimiyle birlikte emeğini üretimi dünyaya ulaştırmayı başarmış bir ilçe. Ama sesini Kastamonu’ya ulaştıramamış. Bu sorunu çözmemiş lazım. Onun için Tosya Yolu bize emanet değerli arkadaşlar” dedi.

Toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Erdem gündemi değerlendirerek katılımcılara çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından partiye yeni katılanlara rozetleri takıldı.

Haber Kaynağı : Tosya Açıksöz Gazetesi

Editör: TE Bilisim