HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu’nun Tosya ilçesinin tanınmış simalarından İş adamı Mustafa Takır, AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağı yönünde söylemler siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı.

14 Mayıs'ta yapılması planlanan genel seçimlerde AK Parti’den Kastamonu Milletvekili adayı olabilmek için aday adaylığını yakın zamanda açıklayacağı öğrenildi. Son günlerde gerek Kastamonu merkezde gerekse Tosya ilçesinde yapılan anketlerde ismi sık sık gündeme gelen ve yapılan anketlerde ilk üç içinde yer alan Mustafa Takır’ın önümüzdeki günlerde aday adaylığını açıklayacağı iddia ediliyor.

İbrahim Demir'den Seçim Sonrası Açıklamalar İbrahim Demir'den Seçim Sonrası Açıklamalar

Tosya ilçesinde partili, partisiz seçmenin 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde Tosya dan bir adayın AK Parti listesinden 1.veya 2 sıradan listeye yazılması yönünde büyük bir siyasi irade ve baskı oluştuğu ve seçmenin bu yönde seçimlerde oy kullanacağı konuşuluyor.

2019 yılı Yerel seçimlerinde 22 bin seçmenin oy kullandığı Tosya ilçesinde ki bu siyasi iradenin 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti genel merkezinde ve Kastamonu il teşkilatında göz ardı edilmeyeceği bir oyun bile değer kazandığı bu seçimlerde Tosya’dan Milletvekili Aday adayı olan Mustafa Takır’ın gerek temayül yoklamalarında gerekse merkez mülakat seçimlerinde AK Parti Milletvekili aday listesinde 1.veya 2.sırada yer alacağı kesin gözle bakılmaktadır.

MUSTAFA TAKIR KİMDİR

Mustafa Takır 1982'de Kastamonu İli Tosya İlçesinde doğdu. Tosya İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Çalışma hayatına 2000 yılında  PTT Genel Müdürlüğü'nde başladı. 2004 yılında Ankara Grup Ezgi İnşaat Ltd. Şti. kurdu. 2021 yılında Sadıkoğulları Ticaret Ltd. Şti. kurucu ortağı oldu ve halen inşaat müteahhitliği ve yapı market işiyle uğraşmaktadır.

Siyasi hayatına 2001 yılında Ak Parti Ankara Mamak İlçe Başkanlığı’nda başladı. Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığında çalıştı. 2011 genel seçimlerinde Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Ak Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeliği ve Esnaf Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulundu. Vizyon2023 Dergisi kurucu ortağı oldu ve halen Genel Koordinatörlük yapmaktadır. PUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı. Ankara Gençlik Platformu Başkanlığı yaptı. Başkent Platformu Sivil Toplum Kurucu Temsilciliği yaptı. Bunun yanında birçok sivil toplum kuruluşunun yönetimlerinde bulundu. Şimdi ise Ak Parti Tosya İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı yapan Mustafa Takır evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim