Haber Analiz: Sedat Ağacıkoğlu

 Her kafadan bir ses çıksa da Tosya’da kim “aday” gösterilecek net bir isim yok. Gerçi ilçe teşkilatında parti tabanı ile tavanı farklı düşünse de Nasrettin Hoca misali “ya tutarsa!” diyerek kendi adaylarının isimlerini kamuoyunda dillendiriyorlar.

Parti tabanı ile tavanı arasında ki isimden biri olursa da ifade şu; “Biz söylemiştik!”

Aslına bakarsanız Tosya’da Ak Parti tabanının gönlünden geçen isim hemen hemen belli temayül yoklamasında ve anketlerde o isim hep önde oldu.

Genel Merkezler aday adaylarını açıklamadan önce yaptırmış olduğu anketleri dikkate almakta.

Ayrıca Aday adayların geçmişi çok iyi araştırılmakta ve sorgulanmakta.

Bu seçimde Genel Merkez Adayı açıklarken ‘’ Seçmenin nezdin de İşte Bu Adam Aday Olmalı’’ denilecek kişiyi aday gösterecek

Bu isimlerin kimler olduğunu da bilen biliyor.  Son anda belirlenen isimde bir değişiklik olur mu? Hiç sanmıyorum. Ancak siyaset bu! Siyaset ortamında her şey olur.

Parti Genel Merkezi bugüne kadar adaylığını açıklayan veya açıklamayan isimleri tek tek masaya yatırılıp incelendi. Tosya Belediye Başkanlığı için aday adaylarının” içinden bir isim hakkında karar verildi.

Son günlerde Aday Adaylarının özelikle iki adayın Ankara ziyaretleri çok sıklaştı. Ziyaretler sonrası söylentiler ilçede farklı söylentilere neden oldu.

Süreç uzadıkça ve ziyaretler arttıkça bu tür söylentilerin ortaya atılması normaldir. Gerçi bugüne kadar yazılı ve görsel basında çok fazla yazılıp çizilmedi ama “dedikodu” kazanı hep kaynadı.

Tosya Ak Parti seçmeni artık “Adayların” açıklanmasını bekliyor. Sadece seçmen değil “Aday Adayları” da aynı heyecanda

 İlçedeki muhalefet parti adaylarda “İktidar Parti Adayı belli olsun da bizlerde seçim stratejimiz ona göre belirleyelim” diyorlar da başka bir şey demiyorlar.

Editör: TE Bilisim