Kongre Yoğun Güvenlik tedbirleri altında başladı. Kongreye gelen misafirler ve delegeler emniyet güçleri tarafından üst araması yapıldıktan sonra kongre salonuna alındılar.


Ak Parti 4.Olağan İlçe Kongresine yoğun ilgi ve katılım oldu.Kongreye Kastamonu Ak Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve 22. ve 23.dönem Ak Parti Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Metin Çelik ve Yönetimi, İl Genel Meclisi, Başkanı Adnan Koçoğlu,, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Yöneticileri ile Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,Tosya Eski Belediye başkanları Sait Gülabacı,Hasan Leblebici ve Tosya Ziraat odası Başkanı Ahmet Akdiken katıldılar

Ak Parti Tosya Teşkilatı kongresi Hüseyin Çömert’in açılış konuşması ile başladı ve Kongre Başkanlık divanı seçimine geçildi.Divan Seçimi şu şekilde teşekkül etti.

Başkan                                 :              Zafer Nalbantoğlu

Başkan Yardımcısı                :               Yusuf Arpacı

Divan Katibi                         :               Şerafettin Kınasakal

Divan Katibi                         :               Müjdat Günay

Divan Üyesi                         :               Adem Yakar


Divan seçimin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.Daha sonra Divan Başkanı  Zafer Nalbantoğlu konuşmalarını yapmak üzere Kastamonu il Başkanı Metin Çelik’i mikrofona davet etti.İl Başkanı Ak Parti iktidarı döneminde Türkiyede çok şeylerin değiştiğini ekonomik alanda büyük başarılara adım atıldığını söyledi.İl başkanının konuşmasından sonra Musa Sıvacıoğlu yaptığı konuşmada ‘’ Bizler şu an siyasette Nadas dönemini yaşadıklarını fakat bu dönem içinde Ak Partiye ve Türkiye’ye hizmette geri kalmayacaklarını ifade etti.’’

Daha sonra Söz alan Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ‘Ak Parti iktidarının  Türkiye için biz şans olduğunu ve iktidarın başarılı bir yönetim uygulayarak her alanda başarılı olduğunu söyledi.Bazen kendimizinde özeleştiri yaparak eksikliklerimiz gözden geçirmemiz gereklidir diyerek Tosya’nın Genel seçimlerde Ak partiye %78 oy verdiğini ama aynı başarıyı Belediye seçimlerinde gösteremediğini söyleyerek  her alanda başarılı olmalıyız dedi.



Konuşmaların ardından Ali Sütcü Yönetim Kurulu Faaliyet raporunu okudu.Faailyet raporu  okunması sırasında delegeler  alkışla sıksık kesildi.Parti muhasibi Hüseyin Gülabacı Partinin Gelir-Gider Hesap raporunu kongrede delegeler okudu ve bilgilendirdi.


Konuşmaların ardından Yönetim Kurulunu ibrası yapıldı ve Parti Adaylarının Tanıtımına geçildi.Adaylar delegeler tarafından yoğun alkışla karşılandılar.


Seçimlere geçilmeden önce Tasnif komisyonu seçimi yapıldı.Seçimlerin ardından İlçe Başkanın Seçimine geçildi.İlçe Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerin seçimi yapıldı



Naci Küçükmorkoç  Yeniden Tosya Ak Parti İlçe Başkanı seçildi

Editör: TE Bilisim