YRP Köylerde Çalışmalarına Hız Verdi YRP Köylerde Çalışmalarına Hız Verdi

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağına ilişkin kararı imzaladı. Seçim tarihinin ilan edilmesinin ardından alınan karar Resmî gazetede yayınlanarak seçim takvimi işlemeye başladı.

Buna göre, Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifasına ilişkin süreç, 10 Mart 2023 itibariyle başlamış olup 16 Mart Perşembe saat 17.00'de sona erecek.

Seçim takvimin açıklanması ile birlikte Tosya ilçesinde siyasi partilerin milletvekili adaylarda kulislerde konuşulmaya başladı. Bu süreçte Tosya seçmeni özellikle Siyasi Parti Kastamonu İl merkezlerinden ve Genel Merkezlerden Tosyalı bir milletvekili adayının 1.veya 2.sıradan aday gösterilmesi yönünde talep ve baskı oluşturmaya başladı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ve Tosyalı seçmenin talebini değerlendiren MHP Tosya İlçe Başkanlığı olağanüstü toplanarak Tosya’dan öz evladını 14 Mayıs seçimlerinde Meclise göndermek için çalışmalara başladı.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak siyasi kulislerden edindiğimiz bilgiye göre Milletvekili adayı olabilmek için kamu kurumlarından istifaların başladığı bu günlerde MHP Tosya Milletvekili adayının önümüzdeki günlerde istifasını vererek adaylığını açıklayacağı iddia edildi.

MHP Tosya Milletvekili adayının seçimlere 1.sıradan aday olarak girmesi kesin gözle bakılmaktadır.

2019 seçimlerinde Tosyalı seçmenin %50 yakın oyunu alan MHP Tosya ilçe teşkilatı 14 Mayıs seçimlerine öyle bir adayla girecek ki %80 yakın seçmenin teveccühünü kazanarak meclise istenen ve özlenen Tosyalı milletvekilini göndereceği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Editör: TE Bilisim