Haber: Sedat Ağacıkoğlu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclis’inde 1 yıl önce uyarıda bulunmasına rağmen Tosya’nın bu yaz döneminde göz göre göre kuraklığa kurban edildiğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Tosya İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı, Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Hasan Baltacı ve İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in katılımında gerçekleştirildi.
İlçe başkanlığının gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi düşündüğü çalışmalarının değerlendirildiği, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının iktidara hazır olduğunun sıklıkla vurgulandığı toplantıda konuşan Milletvekili Hasan Baltacı,

PANDEMİDEN EN ÇOK TOSYA ETKİLENDİ

“Tosya özellikle pandemide en çok mağduriyet yaşayan ilçelerimizin başında yer aldı. Bir geçiş güzergâhı üzerinde olduğu için pandemiden en çok Tosya olumsuz etkilendi. Özellikle Tosya sanayisi pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik kriz nedeniyle en zor zamanlarını yaşadı, yaşıyor.

TOSYA ÇİFTÇİSİ KAN AĞLIYOR

Tosyalı çiftçimiz kan ağlıyor, pirinç üreticimiz dertli. Geçtiğimiz yıl Meclis’te konuştuk. Pirinç ekim alanlarının su ve toplulaştırma sorunu nedeniyle 23 bin dekardan 9 bin dekara düştüğünü söyledik. Tosyalı pirinç üreticisinin su probleminin acil olarak çözülmesi gerektiğini söyledik. Mağduriyet yaşanmaması için Göl Çayı veya Kızılca Çayı göletlerinin kurulup çeltik ekimine tahsis edilmesi gerektiğini söyledik. Dikkate alan oldu mu? Olmadı. Devrez kurudu, pirinç üretimini olumsuz vurdu.

TOSYA'DA MARANGOZLAR SON NEFESİNİ ALIYOR

Tosya’daki ahşap kapı üreten atölyelerin nefes alabilmesi için ahşap kapı üretiminde KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi için kanun teklifi verdik. Ama kanun teklifimiz Genel Kurul’a indirilmiyor, bekletiliyor. Tosya pirinci üreticilerine alan bazlı gelir desteği sağlanması için kanun teklifi verdik. O kanun teklifimizde komisyona sevk edilmiyor, bekletiliyor. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Türkiye en kısa zamanda bu karanlıktan çıkacak, aydınlık yarınları Cumhuriyet Halk Partisi kadroları kuracaktır. Millet İttifakı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önderliğinde ilk genel seçimde iktidar olacak ve bu ülkeyi yönetmeye başlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim