Son günlerde ilçemizdeki siyasi tartışmalar ve özellikle Çayın içinin temizlenmesi ve Beton atılması ile başlayan sonrasında Organize Sanayinin genişletilmesi ile alevlenen ve son olarak ta Belediyenin 12 milyon Beş yüz bin borçlanması ile pik yapan soru ve suçlamalar hız kazandı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI  ‘’ SÖZLÜ ÖNERGE VERDİK ‘’

Dün akşam AK Parti Tosya İlçe Başakanı H.Mete Dikişci katıldığı bir programda 11.01.2022 tarihinde Olağanüstü toplantı yapan Belediye Meclis toplantısında 7 numaralı karara vurgu yaparak ‘’ Belediye meclisi ayın altısında normal toplantısını yaptı. Daha sonra ayın 11 de Olağanüstü toplanarak Belediye tarafından ihalesi yapılan Otobüs Terminali, Galericiler Sitesi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkuru ile proje aşamasında olan Hayvan Pazarı ve Mezbahan Yapımı ile belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 12.500.000,00 TL  kredi kullanılması, kredi kullanımı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay alınması ve kredi kullanımının İller Bankası A.Ş den gerçekleştirilmesi ve söz konusu kredinin kullanılması için Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e yetki verilmesi ile ilgili teklif verildi. Biz önce yazılı soru önergesi vermeyi düşündük fakat sonra sözlü önerge vererek özellikle Hayvan Pazarı ve mezbaha ne yapılması konusunda birlikte çalışırsak Tarım İl Müdürlüğüne İPAD projesi sunularak burayı hibe yolu ile yapabiliriz. Unutmayın ki Belediye ne kadar borçlanırsa o kadar hareket kabiliyetini kaybeder’ ’dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ‘’ 84 AY BORÇLANARAK SONRAKİ YÖNETİMLERİ SIKINTIYA SOKMAYIN’’

Yeniden Refah Partisi Tosya İlçe Başkanı İbrahim Demir Belediye Meclisinde alınan borçlanma kararını eleştirerek ‘’ Belediye başkanımız temel atma töreninde Otobüs Terminali, Galericiler Sitesi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkurunun belediyenin öz kaynakları ile yapılacağını açıklamıştı. Ancak belediye meclisinin ocak ayı toplantısında 84 ay vadeli 12.500.000,00 TL kredi kullanma yetkisi belediye başkanına verildi. Şimdi biz soruyoruz bu proje Öz kaynaklarla mı yapılıyor yoksa kredi ile mi yapılıyor. Bununla ilgili Belediye başkanımızdan bir açıklama bekliyoruz. Eğer bir hizmet kredi ile yapılarak borçlanılacaksa diğer belediye başkanının bir önceki veya bir sonraki belediye başkanından ne farkı kalıyor. Önemli olan Millî görüş belediyeciliğindeki gibi öz kaynak üreterek borçlanmadan yapmaktır’ ’dedi.

Siyasi Parti ilçe başkanlarının sosyal medya ve basın üzerinden yapmış oldukları açıklamalar sonrasında MHP Tosya ilçe başkanının sessiz kalması ve de Tosya Belediye Başkanını Volkan Kavaklıgil’in yapacağı açıklama bekleniyor.

Editör: TE Bilisim