Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu tarafından “Tosya’yı hangi vekil daha iyi tanıyor” isimli bir çalışma yapıldı.  16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu seçim çalışmaları kapsamında ilçemize gelerek seçim çalışması yapan milletvekillerine Tosya’da seçim hakkındaki tahminleri soruldu. 
Seçim çalışmalarına katılmak için ilçemize gelen Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir Tosya için en düşük tahmin yürütenlerden. Geçtiğimiz seçim dönemlerinde Tosya Halkının Ak Parti’ye verdiği desteklere yakın tahmin yürüten Milletvekili Murat Demir’in Tosya için 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu tahmin oranı %75 Evet.  Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir Tosya’dan referandum için %75 Evet bekliyor.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti için ilçemize gelen Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise referandum için ortalama tahmin yürüttü. Tosya’nın seçim dönemlerinde Ak Parti’ye her zaman yüksek oranda destek verdiğini belirten Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik’in 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumu tahmin oranı %80 Evet. Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik referandum için Tosya’dan %80 Evet bekliyor.

Çalışmalar kapsamında halk buluşmasına katılan Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise en yüksek oranı bekleyen isim. Ak Parti tarihinde Tosya’nın her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde destek verdiğini belirten Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumunda beklentisi yüksek.  Milletvekili Köylü Tosya’nın bu seçimde de yüksek oranda destek vereceğini belirterek en yüksek tahmin yürüten isim oldu.  Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumu için tahmin oranı %85 Evet.  Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü Tosya’dan referandum için %85 Evet bekliyor.

Yürütülen tahminler seçimlerin sonuçlanmasının ardından gerçeğe en yakın tahmin yürüten milletvekilinin Tosya’yı daha iyi tanıdığını göstermiş olacak. 

Editör: TE Bilisim