AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI BU KRİTERLERE GÖRE BELİRLEYECEK


- 2015 milletvekilliği aday belirleme sürecinde anketlerle halkın nabzını tutacak olan Ak Parti sosyolog ve siyaset bilimcilerden faydalanacak.

- Bu çerçevede illerde geniş kapsamlı saha araştırmalar yapılacak ve rapor düzenlenecek. Hazırlanan raporlar, aday seçiminde etkili olacak.

- Akademik bir heyet ise kentlerde vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, esnaflar, kanaat önderleri ve mahalli idarecilerin görüşünü alacak.

- Bu raporların en önemli ayrıntısı ise milletvekili adayı gösterilebilecek kişiler için isim havuzu oluşturulması.

- İllerde potansiyel aday adaylarının öz geçmişleri, kişisel özellikleri, halktaki karşılıkları, markaları, yönetme becerileri, potansiyelleri

- Parti ile uyumlu çalışıp çalışamayacaklarına da bakılacak. Bu isimler ile birlikte gözlemlerde raporlaştırılarak Genel Merkez'e sunulacak.

- AK Parti milletvekili adaylarının belirlenmesinde bu raporlar tek belirleyici olmayacak. Adaylar, aşamaların sonunda ilan edilecek.

- Bunların ilki bilimsel anketler. İkinci sırada akademisyen raporları geliyor. Üçüncü olarak teşkilat temayül yoklamaları.

- Daha sonra belediye başkanlarının/il başkanının görüşleri ve sonrasında ise Genel merkezdeki komisyonlardaki mülakatlar etkili olacak.

- MYK ile MKYK üyelerinin,bazi bakanların değerlendirmeleri alınacak ve Başbakan Davutoğlu listeye son halini verecek.

- Genel merkezdeki mülakatlarda adaylara öz geçmişleriyle birlikte daha özel sorular da sorulacak: "Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?

- Neden AK Parti'yi seçtiniz?, Aday olmak istediğiniz bölgeyle ilgili ne gibi projeleriniz var?, Parti için ne yapabilirsiniz?

- Ak Parti 2015 milletvekili aday listelerinde gençleştirmeye gidecek.

Editör: TE Bilisim