HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Kastamonu’nun en kalabalık ilçesi Tosya’da, polis ekiplerinin gece gündüz gerçekleştirdiği uygulamalar ve sıkı denetimler sonuç verdi ve suç oranında önemli derecede azalma meydana geldi.

TOSYA D100 KARAYOLUNDA  TRAFİK KAZASI ŞANS ESERİ KURTULUŞ TOSYA D100 KARAYOLUNDA TRAFİK KAZASI ŞANS ESERİ KURTULUŞ

Edinilen bilgiye göre Tosya’da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

39 bin 609 nüfusu ile Kastamonu’nun en kalabalık ilçesi olan Tosya'da, 2023 yılında Cumhuriyet Savcılığında 1.716 soruşturma dosyası açıldı. Açılan dosyaların 622’si savcılık tarafından kovuşturmaya yer yoktur kararı alındı.

Tosya Cumhuriyet savcılığı tarafından 430 iddianame hazırlandı ve 6 dosya üzerinden 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1 kişi silahla yaralama suçundan,2 kişi hırsızlık suçundan ve 9 kişi uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretini yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tosya Cumhuriyet Savcılığı tarafından 47 dosyada fezleke düzenlenerek dosyaları Kastamonu Cumhuriyet savcılığına gönderildi.

Tosya Cumhuriyet Savcılığı 2023 yılında özellikle dolandırıcılık vakaların da önemli artış olduğuna dikkat çekerek vatandaşların bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olması yönünde uyarıda bulundu.

2023 yılında Tosya Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerinin yapmış olduğu başarılı operasyonlar sonucunda Tosya ilçesi en emniyetli ilçe oldu.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU