Haber:Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçseinde yaşayan Cemal K. isimli vatandaşa Kronik Böbrek yetmezliği nedeniyle İstanbul'da özel bir hastanede Kadavra'dan Böbrek nakli yapıldı.

Edinilen bilgilere göre 50 yaşındaki Cemal K, vücudunda aniden şişkinlik şikayetleri yaşamaya başladı ve yürüyemez hale geldi. İstanbul'da özel bir hastande Böbrek Nakli Merkezi’nden Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Temiz’e başvuran Cemal K, kronik böbrek yetmezliği nedeniyle nakil olması gerektiğini öğrendi. Fakat Cemal usta oğlunun evlilik hazırlıkları yaptığı için tedaviyi erteledi. tedavinin geçikmesi sonucu durumu daha kötüye gidince 3 ay diyaliz tedavisi gördü ve eşi Fatma K’dan alınacak böbrek ile nakil olmayı beklerken kadavradan kendisine uygun bir böbrek çıktığı müjdesini aldı.

Cemal K, Memorial Bahçelievler Hastanesi Böbrek Nakli ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir nakille sağlığına yeniden kavuştu.

Doç. Dr. Gökhan Temiz, bu örneğin kadavradan organ nakillerinde zamanla yarışın önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini, hastaların hangi şehirde olursa olsun bu yaşam umudundan vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim