Yeni alınan Mercedes marka ambulans Tosya Devlet Hastanesine Kaymakam Mehmet Türköz’ün de katıldığı bir törenle teslim edildi.

Tosya Devlet Hastanesi, Vakıfbank Tosya Şubesi ve Tosya Kaymakamlığı’nın katkılarıyla alınan ambulans için dün saat 14:00 te teslim töreni düzenlendi. Törene Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Kaymakam Adayı Suat Hatam, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, OSB Müdürü Nihat Küçükkasap, Sanayici ve İşadamı Aydın Kaynar, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Emniyet Amiri Göksel Aydın, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş ve Hastane Müdürü Mustafa Uzbilgin katıldı.

Saat 14:00 te Hükümet Konağı bahçesine getirilen ambulans basına tanıtıldı. Ambulans hakkında bilgi veren Kaymakam Mehmet Türköz, ambulansın Hastane, Vakıfbank ve Tosya Kaymakamlığı tarafından kazandırıldığını söyledi. Türköz, Bugün Tosya Devlet Hastanenize son model bir ambulans kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Gördüğünüz gibi Mercedes Marka son model bir ambulansı Tosya Devlet Hastanesine bugün katmış bulunuyoruz.  Malumunuz 2011 yılında başlayan İhale ve yapım süreci ile inşallah Devlet Hastanemiz 2013 Mart Nisan civarında bitecek.  Hastanemizde ilkönce Tosya Devlet Hastanesi kazanacak, hastaneyi yapan firma kazanacak, Tosya Halkımız kazanacak. Son model Mercedes marka bir ambulansımızla inşallah Tosya’daki sağlık hizmeti talep eden vatandaşlarımızı rahat bir şekilde; en sağlıklı bir şekilde ve en güvenli yerlere ulaştırmak temel hedefimiz. Bu araçla bunu sağlamış olacağız. İnşallah fazla kullanmayız temennimiz o kullanırsak da hastamızı rahat bir şekilde en uygun sağlık kuruluşuna teslim edeceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Kaymakam Mehmet Türköz, “Hastanenin parası Sağlık Bakanlığı’ndan geliyor. Gelen parayı değerlendirdik. Hastanenin katkısı, Vakıfbank’ın katısı ve Tosya Kaymakamlığı’nın katkısı ile parayı değerlendirerek hastanemizin demirbaşına kaydettik “ şeklinde ambulansın Tosya’ya kazandırılışını anlattı.

Törende kısa bir açıklama yapan Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, “ambulansın Tosya Devlet Hastanesi’ne kazandırılmasında Sayın Valimizin de büyük katkıları oldu. Katkılarından dolayı Sayın Valimize de buradan çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tanıtımın ardından ambulansın direksiyon koltuğuna Başhekim Dr. Ahmet Karakuş geçti ve yanına Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve Kaymakam Adayı Suat Hatam bindi.  Hasta bölümüne ise diğer katılımcılar binerek ambulans Tosya Devlet Hastanesi’ne doğru yol aldı.

Tosya Devlet Hastanesi’ne getirilen ambulans için İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir tarafından kazasız, belasız kullanılması için dua yapıldı. Yapılan duanın ardından Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ambulansı hastane yönetimine teslim etti.

Yeni kazandırılan ambulans ile Hastane filosundaki ambulans sayısı 5 e yükselirken Şubat (2013) Ayı’nda Sağlık Bakanlığı tarafından 2 adet ambulans tahsis edilecek. Önümüzdeki günlerde Tosya Devlet Hastanesinin ambulans filosu yenilenmiş olacağından halka son model araçlarla hizmet verilecek.  





Editör: TE Bilisim