HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Hastanede yapılan yangın ve kurtarma tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Tosya Devlet Hastanesinde tatbikat gereği yaralı bir kişinin ambulansa alınmasının ardından, çatıda mahsur kalan bir kişi ise ekipler tarafından itfaiye merdivenine alınarak kurtarıldı ve ambulansa alınarak hastaneye sevk edildi.

Kurtarma tatbikatı sonrasında yangın tatbikatı yapıldı. Hastanede olası bir yangın durumunda yapılması gerekenler ve ilk müdahalenin nasıl yapıldığı ve yangın tüpünün nasıl kullanıldığı anlatıldı. İtfaiye ekipleri tarafından verilen teorik bilginin ardından ateş yakıldı. Hastanenin yangın ekibinde bulunan personel tarafından yangın tüpü sırayla kullanılarak yanan ateş söndürüldü.  Tatbikatta yangın tüpünü kullanan Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş oldu. Dr. Karakuş’un yangın tüpünü kullanarak yangını söndürmesi personelden alkış aldı. 

Yapılan tatbikat sırasında hasta tahliyeleri olsun yangın söndürme olsun vede çatıda mahsur kalan kişinin kurtarılması sırasında tatbikata katılan hastane personeli bile bazen gülerek, bazen alkışlayarak bazen de olayları gözlemleme yerine cep telefonu ile çekim yapmaları tatbikatın ‘Allah’tan gerçek değil’ diyerek tatbikattaki ciddiyetsizliği ortaya koydu.

Uygulamadaki bu durum akıllara tatbikat değil de olası bir yangın durumunda nasıl hareket edileceği sorusunu getirdi.

   (SDA-

Editör: TE Bilisim