Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu ili Tosya ilçesi Devlet Hastanesinde 2015 yılında hizmete giren Oral Diognaz Diş Röntgen Cihazının yaklaşık 3 aydır bozuk olması vatandaşları çileden çıkarıyor.

Tosya Devlet hastanesinde 2015 yılının Kasım ayında demirbaşına kayıt olan Diş Röntgen cihazının son 3 aydır arızalı olması ve yedek parçasının tedarik edilememesinden dolayı hizmet vermiyor.

Röntgen cihazının bozuk olması ile birlikte Tosya Devlet Hastanesinde görev yapan 4 diş doktoru ve ilçede hizmet veren özel Diş Polikliniklerinin adeta tedavi yapamaz oldu.

Diş ağrısı tedavisi için Devlet Hastanesine giden vatandaşlar çoğu zaman diş röntgen cihazının bozuk olması nedeni ile dişçi koltuğundan çaresiz bir şekilde kalkarak tedavi için başka il ve ilçelerin yolunu tutmakta. Aylardır bozuk olan Diş röntgen cihazının bir türlü yapılamaması vatandaşları ve hastaları çileden çıkarıyor.

İddialara göre 2015 yılında Hastaneye alınan Röntgen cihazının tedarikçi firmasının iflas ettiği ve bu yüzden şu an arıza yapan parçanın yurtdışında getirilemediği söylenmekte.

Vatandaşlar yaşadıkları bu sıkıntıların ve mağduriyetin bir an önce giderilmesi için Hastane Yetkililerinden ve ilçe İdarecilerinden bu konuya acil çözüm bulunmasını istiyorlar.

Editör: TE Bilisim