Haber: Sedat Ağacıkoğlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Bozkurt’ta katıldığı iftar programında gelen talep üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı arayarak ilettiği istek karşılık buldu ve Tosya Devlet Hastanesi’nin statüsü C sınıfından B sınıfına yükseltildi.

Hastanenin kadro ve hizmet bakımından güçlendirilmesiyle birlikte, Tosyalılar, Çankırı başta olmak üzere civar kentlere taşınmak derdinden önemli ölçüde kurtulacak; trafik kazaları sonrasında ağır vakaların sevkine de yine büyük ölçüde gerek kalmayacak.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci , hastanede gerçekleşen sınıf değişikliği ile birlikte Tosya Devlet Hastanesi’nin hem kadro hem de teknik ekipman anlamında daha nitelikli sağlık hizmeti vereceğini sosyal medya hesabından açıkladı.

B sınıfı hastaneler A-1 ve A-2 grubu hastaneler dışında kalan, il merkezindeki genel hastaneler ile güçlendirilmiş ilçelerde faaliyet gösteren hastaneler olarak adlandırılıyor.

B sınıfı hastanede 24 saat esasına dayalı olarak dahili branş acil havuz nöbeti ve cerrahi branş havuz nöbeti tutulacak. Bünyesinde en az 2. Seviye acil servis ve 2. Basamak yoğun bakım ünitesi bulunacak.

D-100 karayolu üzerinde bulunması nedeniyle Tosya Devlet Hastanesi, özellikle sıklıkla yaşanan trafik kazaları sonrasında hastaları genel olarak daha üst seviye sağlık kuruluşlarına sevk etmek durumunda kalıyordu. Acil servisin ve yoğun bakımın güçlendirilecek olmasıyla bu sevklerin de büyük oranda önüne geçilmiş olacak.

Tosya Devlet Hastanesi’nin kadro ve hizmet bakımından güçlendirilmesiyle birlikte ilçede yaşayanlar Çankırı başta olmak üzere civar hastanelere gitmek derdinden de kurtulmuş olacak. Ulaşım zorluğu nedeniyle sağlık hizmetleri noktasında Tosyalı vatandaşlar genel olarak Çankırı’yı tercih ediyor. Bu durum Çankırı’nın da sağlık yükünü Kastamonu’ya oranla daha da hafifletecek.

AK Parti ilçe başkanı Hasan Mete Dikişci'nin bu derece önemli bir gelişmeyi basının karşısına çıkmadan sadece sosyal medya hesabından duyurması sonrası vatandaşlar merakla ilçe başkanının Tosya Devlet Hastanesinin hangi tarihden sonra B sınıfı olarak hizmete geçeceğini merakla beklemekte.

Editör: TE Bilisim