Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" ile bilinenlerin dışında bilinmeyen vaka sayılarını da tespit etmek amacıyla çalışma başlattı.

Uygulama kapsamında sağlık ekipleri, TÜİK'in rastgele belirlediği adreslere giderek, kişilerin rızası dahilinde PCR olarak adlandırılan Covid-19 testini gerçekleştiriyor. Kandaki antikor düzeyi kontrol edilerek test yapılan kişilerde aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlanıyor.

Kastamonu il genelinde 15 Haziran Pazartesi günü başlatılan çalışmayla 1816 adreste tarama yapılması planlandı. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri tarafından kişilerin rızası dahilinde her haneden 1 kişi olmak üzere vatandaşlar adreslerinde ziyaret edilecek. Ekipler önce vatandaşlara kendilerini tanıtıp kimliklerini gösterecek ve ardından çalışma hakkında bilgi verin PCR testi için sürüntü, ELİSA testi için de kan örneği alacak.
Tosya'da ise merkez ve köylerde 209 kişi evlerinde ziyaret edilerek PCR testi gerçekleştiriliyor.

Editör: TE Bilisim