Yeni bir dünyaya hoş geldin bebek… İşte o an bir annenin nasıl canından bir parça olduğunu nasıl tarif edilmez duygular içinde yaşadığını düşünmek mümkün değildir. Bebeğin anne rahmine düştüğü andan doğumuna kadar olan evre çok önemlidir bu dönemde anne, baba ve doktora önemli görevler düşmektedir. Bu görevlerin en önemlisi sağlık konusudur.

Özellikle anne çocuğunun sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için çok özenli bir şekilde davranmalıdır. Gereken hususlara dikkat etmeli, doktorunun söylediklerini yerine getirmeli, kurallara uymalı, gerektiği zaman da kendinden fedakârlık etmelidir.

Hamileliğin çeşitli evrelerinde annenin davranışlarında farklılıklar olabilir. Anne hamilelik döneminde çok daha hassas ve psikolojik olarak çok daha duygusaldır. Bu dönemde aile fertlerine de önemli görevler düşmektedir.

Doktor hamilelikte annenin beslenmesine dikkat etmesi için onu uyarmalı ve beslenme programı yaparak anneyi kontrol altında tutmalıdır. Anne çocuğun gelişimi için önemli olan besin kaynaklarını tüketmelidir. Gebelikte en önemli dönemi ilk 6 haftadır. Çünkü bu dönemde bebeğin embriyosu anne rahmine tutunmaya çalışır. Annenin bu 6 hafta içinde kendisine çok dikkat etmesi gerekir.

Gebeliğin ilerlemesi ile bebeğin vücudunun şekli yavaş yavaş tamamlanır. Bir fasulye tanesinden normal bir bebek olana kadar her hafta da büyümeye başlar.

Anne çocuğu doğduktan sonra bebeğinin beslenmesine ve sağlığına da dikkat etmeye devam etmelidir. Bebeğin en önemli besini ilk 6 ay boyunca anne sütüdür.

Her ne durumda olursa olsun anne bebeğine en az 6 ay boyunca anne sütü ile beslemelidir. Daha sonrasında ise anne sütünün yanında ek gıdalara da başlamalıdır.

Bir anne canından bir parça olan bebeğine şüphesiz ki her zaman tabir yerindeyse gözü gibi bakar ancak şunu hiçbir zaman unutmamalıdır ki bu sevginin yoğunluğunun yanında özenli bir bakım da bebek için gereklidir.
Editör: TE Bilisim