Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım geçtiğimiz günlerde Tosya’da yapmış olduğu ilçe değerlendirme toplantısında Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük ilçe Devlet Hastanesinde yaşanan Doktor sorununu gündeme getirdi.
Vali Mesut Yıldırım'ın ilçesinin sorunları ile ilgili muhtarlardan söz almak isteyen olup olmadığını sordu.Şehrek Üstü Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük söz alarak ilçe devlet hastanesinde yaşanan Doktor eksikliğini dile getirerek ve bu konuda yaşanan mağduriyeti söyledi.
Muhtar Yörük ''Sayın Valim ilçemizde büyük ve modern bir hastane yapıldığını fakat önemli branşlarda doktor olmadığı için çevre il ve ilçe hastanelere gitmek zorunda kalıyoruz bu konuda siz sayın valimizden yardım bekliyoruz''dedi
Vali Yıldırım İlçe Devlet Hastanesi Baş Hekimi Ahmet Karakuş'a söz vererek bunun nedenini sordu.Başhekim Karakuş''Sayın Valim yakın zamanda bu doktorların bir kısmının olduğunu fakat tayinlerini çıkması sonucu gittiler.Hastane yönetimi olarak Sağlık Bakanlığımızdan talepde bulunduk.Yakın zamanda yeni atamaların yapılmasını bekliyoruz''dedi.
Vali Yıldırım bu konu üzerine İl Sağlık müdürüne talimat vererek bu konunun araştırılmasını ve çözüm bulunması yönünde talimat verdi.


Editör: TE Bilisim