Bu yıl Lösemili Çocuklar Vakfı önceliğinde 12’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Lösemili Çocuklar Vakfı Haftası başlıyor.


Türkiye’de ilk kez Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) önceliğinde 25-31 Mayıs tarihlerinde kutlanmaya başlanılan ve geleneksel hale getirilen 12. Uluslararası Lösemili Çocuklar Vakfı Haftası kutlamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

26 Mayıs Pazar günü Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde Lösemili ailelerinin yapmış olduğu Lösev ürünleri ve halkı bilinçlendirme standı açılacak. 27 Mayıs Pazartesi günü ise, Cumhuriyet Meydanında saat 10.00’da Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak. Ardından Lösemili Aileler ve lösemili çocuklar, Lösev İl Temsilcisi Şevket Yılmaz nezaretinde Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret edecekler. Aynı gün saat 14.00’da ise, Lösev Kastamonu Şubesi ve Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda Lösemi konulu panel düzenlenecek. Ayrıca hafta boyunca Lösev İl Temsilcisi Şevket Yılmaz ve beraberindeki heyet, kurumları Lösemi hastalığına karşı bilinçlendirmek için çeşitli makam ziyaretlerinde bulunacak.

Hafta nedeniyle bir mesaj yayınlayan Lösev İl Temsilcisi Şevket Yılmaz, Lösev’e kayıtlı Kastamonu’da 26 küçük yaştaki çocuğun lösemi ve kanser tedavisi gördüğünü belirterek, “Çocukluk çağının en sık görülen kanseri olan lösemi, çocuklarımızın 3 yıl boyunca bu zorlu hastalıkla mücadele etmesine neden olmaktadır. Bir hastane odasında yıllarca annesi ile birlikte aylarca yatmak, arkadaşlarından, oyuncaklarından, okulundan, doğum günü partilerinden uzak kocaman bir 3 yıl geçirmek zorunda kalıyorlar. İstediklerini yiyemediği, saçlarının olmadığı, koşup oynamadığı, devamlı maske taktığı tam bin 95 gün” dedi.

İnanın o minicik bedenlerin dışında dayanamayacağı sonuna kadar mücadele edemeyecekleri çok zor bir sürecin yaşandığını hatırlatan Yılmaz, ama onları ayakta tutan bir tek şeylerin bulunduğunu ve bunun da umutları, Hayalları ve kendilerini yalnız hissetmemeleri olduğunu söyledi.

Lösev’in yılda bir koz olsun dünya kamuoyunun dikkatini bu hastalığa çekmek ve lösemili çocukların sorunlarını dile getirip, çözüm aramak amacıyla Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftasını dünya çocuklarına armağan ettiğini açıklayan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu özel hafta 85 ülkede 158 kuruluş tarafından kabul görmektedir. 25-31 Mayıs tarihleri arasında 12’incisi kutlamayacağımız bu hafta lösemili çocuklar, lösemisiz bir dünya umudu ile el ele vererek barış-kardeşlik çağrısında bulunacak, desteklerinizle seslerinizi tüm dünyaya duyuracaklardır”

Editör: TE Bilisim