Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Koronavirüs nedeniyle vatandaşlar evlerine kapanırken, Tosya Devlet Hastanesi acil servis ve uzun kuyrukların oluştuğu poliklinik koridorları boşaldı.

Çin'den dünyaya yayılan Türkiye'de de görülen koronavirüs salgını sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında korunmaya yönelik tedbirler artırıldı. Okullar tatil edilirken, birçok eğlence merkezi kapandı. Hastanelerde de koronavirüs nedeniyle sıkı önlemler alındı. Hastane yetkilileri, tıbbi araç gereç eksikliklerini giderirken görevliler maskelerini taktı, insan sağlığına zararı bulunmayan dezenfektanlar ile hastaneler köşe bucak temizlendi.

Koronavirüs nedeniyle vatandaşlar evlerine kapanırken, Tosya Devlet Hastanesi acil servisi ile uzun kuyrukların oluştuğu poliklinik koridorları boşaldığı görüldü. Türkiye genelinde başlatılan 'Evde Kal Türkiye' kampanyasına Tosyalılar da destek verdi. Acil vakalar dışında Tosya Devlet Hastanesi'ne hasta başvurularının neredeyse hiç olmadığı öğrenildi.

Koronavirüsü öncesinde Tosya Devlet Hastanesi acil ve polikiliniklere günlük 1.000 hasta gelirken bu sayı Koronavirüs sonrası neredeyse yok denecek kadar günlük 200-250 hastaya düştü.

KORONOVİRÜS ÖNCESİ TOSYA DEVLET HASTANESİ POLİKLİNİK

KORONOVİRÜS SONRASI TOSYA DEVLET HASTANESİ POLİKLİNİK

Editör: TE Bilisim