Kastamonu merkez başta olmak üzere 4 ilçeye daha yapılacak heliportların yerlerinde yapılan inceleme sonunda, pistlerin oluşturulacağın bölgelerin meteorolojik verileri dahil her yönüyle helikopter­lerin iniş ve kalkışma uygun olduğunun tespit edilmesiyle ihaleye çıkılıyor. Heliportların yapımıyla ilgili Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan komisyon,

Kastamonu merkezindeki helikopter pistini, Polis Meslek Yüksek Okulu Kampusu'nun içeri­sinde belirledi.

Tosya'da yapılacak olan pistin yeri Yazıçam,

Cide'de liman bölgesi, Azdavay'da ise çiftlik çayırı olarak belirlendi.

 İnebolu'daki incelemelerde ise pist alanının uygun yer olmadığı için beklemeye alındı ve ihale sürecine de katılmadı.

Heliportların yer seçimini, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Heliport Yapım İşletme Yönetmeliği'ne uygun olarak yapmaya çalışan komisyon, yer seçimi konu­sunda oldukça hassas davranırken heliport alanlarının harita çalışmalarını, pist­lerin yapılacağı alanların topografyalarını da oluşturdu ve Meteoroloji Müdürlüğü'nden 20 yıllık rüzgar, yağış verileri de istenerek de­ğerlendirmeler hazırlandı.

Ko­misyon tarafından seçilen heliport yerlerini inceleyen teknik ekip, yer seçiminde her hangi bir sorun olmadı­ğını belirlerken, pistlerin ya­pım işlerine başlanabilmesi için oluşturulan rapor, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne gönderilerek yapım izninin çıkmasının beklenildi. Sivil Havacılık Genel Mü­dürlüğü'nden gelen heyete komisyon tarafından yerleri seçilen heliport alanları gös­terilerek teknik incelemesi yapıldı.

Teknik heyet yapılacak pist yerlerinin heliport yapım işletme yönetmeliğine göre bir sakıncası olmadığını belirterek yapılmasında sakınca görmedi. Bunun üzerine ihale hazırlıklarına başlayan Kastamonu İl Özel İdaresi Plan ve Proje Müdürlüğü, İnebolu ilçesi hariç diğer heliport yerlerinin yapım ihalesini tamamladı.

Editör: TE Bilisim