SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) -

Kastamonu’nun Tosya ilçesi yoğun kar yağışı nedeniyle diyaliz hastaları hastanede misafir ediliyor.Kar yağışından dolayı köy yollarında yaşanan ulaşımdaki aksamalar nedeniyle diyalize giren hastaların randevuları iptal edilmeyerek hastalar randevu saatleri dışında yatan hasta servisine alındı.



Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ilçede köy yollarını ulaşıma kapattı. İlçe merkez ve köylerinde yaşanan bu durumdan diyaliz hastalarının olumsuz etkilenmemesi için köylerden Tosya Devlet Hastanesine getirilen randevulu diyaliz hastaları hastane yönetimi tarafından zorlu kış şartlarında ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için hastaları evlerine göndermedi. Diyaliz merkezindeki randevuları tamamlanan hastalar yatan hasta servisine alınarak misafir ediliyor.




 Hastalarının tedavilerinin aksamaması nedeniyle böyle bir uygulamanın yapıldığına dikkat çeken hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada;“Tosya'ya bağlı yaklaşık 52 köy yolu ulaşımlarında sıkıntılar olabileceği düşüncesi ile Diyaliz Hastalarının seansları ve randevuları iptal edilmemiş olup; Hastane Yöneticilerimiz tarafından köylerden gelen diyaliz hastalarımıza hastanemiz içerisinde bulunan hasta odaları ayarlanmış ve konaklamaları için gerekli tüm çalışmalar yapılmıştır. Bu hizmetten memnun kalan diyaliz hastalarımızın moral bozuklukları giderilmiş, tedavilerinde aksama olmamış ve motive olmaları için Hastane Yöneticilerimiz, Diyaliz Sorumlu Hekimimiz Dr. Murat Karakaş ve hemşirelerimiz gereken desteği vermişlerdir. Memnun kalan Diyaliz hastalarımız ise teşekkürlerini sunmuşlardır” denildi.





Editör: TE Bilisim