Yapılan Toplantı sonrası Basın açıklaması yapılmıştır.

12  Yıl önce Rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızla yola çıkan bir avuç insan çığ gibi büyüyerek bu gün 650.000  üyeye ulaşmıştır. Konfederasyonumuz adından söz ettiren, sistemin önünü kapatmak isteyenlere bariyer olup dur diyen ülkemizde gündem oluşturan bir sivil toplum örgütüdür.

Memur-Sen’i ve Sağlık-sen ’i bu günlere getiren genç ve dinamik Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yöneticileri, İlimizde Misafir bulunan Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl, İlçe ve İşyeri Temsilcisi olarak görev yapmış tüm dava arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum.  Hayatta olmayanlara Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum.    


    2008 yılında Türkiye’nin en çok büyüyen sendikası olarak yakaladığımız başarı 2009 yılında yetki ile taçlandırılmıştır. Bu yetkiyi almanın yanı sıra hizmet kolumuzun iki büyük kurumu olan Sağlık Bakanlığı ve SHÇEK’te farklı iki sendikada olan yetki Sağlık-Sen’e geçmiştir. Sağlık Sen olarak sendikacılığı yandaşlık-karşıtlık sınırlarına çekenlerin ürettiği çözümsüzlük sendromuna kapılmadan hizmet üretmeyi temel aldık.

   Yetki döneminde ortaya koyduğumuz hizmetler, Sağlık-Sen olarak vizyonumuzun geniş bir kitle tarafından tanınması ve anlaşılmasını sağlamıştır. Bu yetki üyelerimizin ve camiamızın bize kutsal bir emanetidir. Bu durumun vakarına uygun hareket etmekteyiz.

   Yetki dönemimizde mevcut sorunların çözümünde ve çağdaş hakların elde edilmesinde gösterdikleri katkılardan dolayı Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yöneticilerimiz başta olmak üzere tüm teşkilat kadrolarımızı, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını saygı ve minnetle selamlıyorum.

                 Sayın Genel Başkanımızın bir basın açıklamasında dediği gibi sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına bardağın boş tarafını gösterme ve umutsuzluk pompalama görevine soyunanlardan olmadığımızı bilmek ve görmek ben ve teşkilatımızı ayrıca gururlandırmaktadır. "Ötekinin hukukunu berikinden ayırmayan , bir sivil toplum örgütü olarak herkesin hakkını gözeten, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, dil, din ırk ve mezhep ayrımcılığı gözetmeden, insanı merkeze alan, milletin iradesini saygın bulan, alın teri ve emeği önemseyen bir anlayış ile çok kısa bir sürede devasa bir büyüme gerçekleştiren Sağlık-Sen tabiri caizse ikinci ligde küme düşmek üzere olan sendikacılığı yapmış olduğu hizmetler ile süper lige taşımıştır.

 Özellikle son günlerdeki ülkenin kaderini değiştiren reform niteliğinde sayılacak uygulamalarda yaptığı çalışmalar ve dik duruşu ile sivilleşme ve demokratikleşme anlamında önemli adımlar atarak milletimizin ve çalışanlarımızın takdirini kazanmıştır."

        Demokratikleşen ülkemizde bütün fertler ve sivil toplum kuruluşları üzerlerine düşenleri yerine getirmelidirler. Yaşanan bu süreçte herkes aynı olgunlukta olmayabilir. Ordumuza Kâğıttan Kaplan    diyen  zihniyetin ne kadar biçare olduğu görülmektedir. Siyasetin dışında kalmak isteyen ordumuzu bu tartışmalara çekmenin ne kadar acımasız olduğu malumlarınızdır.

            Ülkemiz    uluslararası  alanda verdiği mücadelede yaşadığı  değişim sürecinin yanında referansı bir ülke konumunda bulunmaktadır. Tunus'ta başlayıp Mısır'a oradan      Cezayir, Libya Ürdün, Bahreyn ve Yemen'de yayılan halk dayanışmasının  nihayetindeki amacı  Demokratikleşmedir. Diliyoruz ki bu hareketler halkların        istediği demokratikleşmeyi sağlayacaktır.

       Sayın genel başkanım,  İnanarak mücadele edip hep birlikte başar­dık. Yeri geldi Sendika olarak elde edemediğimiz taleplerimizi Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna sundunuz, yeri geldi şerh koydunuz, ama genel anlamı itibariyle adım adım ilerliyoruz. Her gün yeni bir düzenleme, yeni bir genelge ve çabalar bizim için geleceğimize attığımız birer adımdır.  Unutmayalım ki biz; Gündem belirleyen, sonuca odaklanan mücadeleci bir kitleyiz.

 Temel amacımız 175 bini aşan üye desteğimizle Haklarımızı elde etmede üretken bir Sendikal anlayıştır.

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür eder güle güle geldiniz gülü güle gidiniz. Çok kıymetli sağlık-sen ailesi sizleri burada konuk etmede bize kucak açan  tosya ilçesi Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ, Belediye başkanı Kazım Şahin’e  Teknik ekibine  Hastane Baştabibi Ahmet KARAKUŞ’a  Şahsım ve yönetim   kurulum adına çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.

                                                                                                                                 Mehmet ÖZ

Sağlık-sen Kastamonu Şube Başkanı

Editör: TE Bilisim