Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’da Ramazan Pidesine Gizli Zam

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan Pidesi ’ne Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KESOB) tarafından yapılan gramaj düşürülmesi ve yeni zam uygulamasına Tosya ilçesinde vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

202O yılında Tosya ilçesinde Ramazan Pidesi               

400 gram Sade Pide                 :  3,00 TL          

400 gram Yumurtalı Pide          :  3,50 TL

2021 yılında Tosya ilçesinde Ramazan Pidesi

350 gram Sade  Pide          :  3,50 TL          

350 gram Yumurtalı  Pide   :  4,00 TL

2020 yılı Ramazan Pidesinde gramaj ve pide fiyatları ile 2021 yılı gramaj ve pide fiyatlarını karşılaştırdığımızda yapılan zam oranı % 33 olarak ortaya çıkıyor.

Tosya ilçesine en yakın Kargı, Osmancık ve Ilgaz’da  Ramazan Pidesi fiyatları geçtiğimiz yıl pide fiyatları ile zam yapılmadan vatandaşa satış yapılır iken Tosya ilçesinde gramaj düşürülerek yapılan zam vatandaşların tepkisine neden oldu ve yetkilerden çözüm bulunması istendi.

2016 yılında Ramazan ayında pide fiyatlarına gelen %32 zam sonrası o dönemin Belediye Başkanı Kazım Şahin ilçede hizmet veren Fırıncılarla toplantı yaparak KESOB tarafından yapılan zam oranını Belediye ile istişare yapmadan ‘’Yol Kesen Baş Kesen’ ’gibi davranarak zam yapmanız hiç etik olmadı diyerek zam oranlarının aşağı çekilmesini sağlamıştı.

2019 yılı Ramazan ayında yine gündeme gelen Ramazan Pidesi fiyatlarında zam sonrasında Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil fırıncılar ile yaptığı toplantı sonrası Ekmek fiyatlarında vatandaşı memnun edecek fiyat belirlemesi yapılmıştı. Başkan Kavaklıgil o gün basına yaptığı açıklamada ‘’yapılan bir zulümdür ‘’ diyerek tepkisini koymuştu.

Bu gün gelinen noktada vatandaşlar tekrar yetkilere seslenerek Ramazan Pidesi fiyatlarını makul bir fiyata çekilmesi yönünde talep ve istekte bulundular.

Editör: TE Bilisim