SEDAT AGACIKOĞLU

  KASTAMONU(İHA) – 

  Özel Söğüt Ahmet Bezci Öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen fedakarlık konulu tiyatro; Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, maddi sıkıntılara rağmen azminden eksilme olmayan öğretmenlerin, öğrenci yurdunda başından geçen ilginç olayları konu edinmiştir.  Allah’ın rızasını kazanmak için çabalayan öğretmenlere şüpheyle bakanlar, dilenci yerine koyan, insafsızca davrananlar, sonradan pişman olup, eğitim için destek vermeye gönüllü olmuştur.


Tosya Belediye Düğün Salonu’nda saat 21:00’de başlayan tiyatro iki oturum olmak üzere iki saat sürdü.  Yaklaşık 400 kişi katıldı. Tiyatroya Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe jandarma Komutanı Himmet Polat, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve protokol üyeleri de katıldı. Perde arasında Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Zafer Nalbantoğlu’na hediye çekilişi yaptırıldı. Hediye kazanan seyircilere hediyeleri takdim edildi. Tiyatronun sona ermesi ile birlikte Kazım Şahin sahneye davet edildi. Tiyatrodan övgüyle bahseden Şahin, faydalı hizmetlerin devamı temennisinde bulundu. Protokolle hatıra fotoğrafı çekilip, sohbet eden Dünya Sahnesi Ekibi, Belediye Başkanı Şahin’e, Ramazan ayında da teravih namazından sonra yapılabilecek gösterimlere katılabileceklerini ifade etti.

İhtiyaç sahiplerinin yüzünün gülmesi için fedakar insanlara ihtiyaç olduğunu belirten Söğüt Ahmet Bezci Öğrenci Yurdu Müdürü Mustafa Bağatur “Kültürel, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanın türlü türlü yolları var. Tiyatro ile bu yollardan birine girdik. Umarım faydalı olmuştur ve ibret alınarak izlenilmiştir. Fedakarlık sosyal kaynaşmaya, kavgaların bitmesine vesile olacaktır. Bu nedenle Dünya Sahnesini davet ettik” şeklinde konuştu.

Daha öncede Çanakkale konulu tiyatroyla Tosyalıların karşısına çıkan İstanbul Dünya Sahnesi ekibi büyük beğeni topladı ve alkışlar eşliğinde izlenildi.  

Editör: TE Bilisim